Ken De Dycker wint Belgian Masters of Motocross!

Ken De Dycker wint Belgian Masters of Motocross!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De hele dag al was Ken De Dycker op de spectaculaire omloop van Baisieux overtuigend de snelste. In de afsluitende Superfinale bevestigde de herboren Lubbekenaar zijn suprematie! Keeno pakte de holeshot en bleef van start tot finish op kop. De KTM rijder won zo voor Steve Ramon en Jérémy Delincé.

Op papier leek het gezelschap dat op de ‘Ferme des Monts’ aan de start stond dan wel aan elkaar gewaagd. In realiteit was daar echter weinig van te merken. De Dycker, die op een standaard KTM SX-F450 aantrad, bleek simpelweg een maat te sterk. Zijn ex-teammaat Ramon werd afgescheiden tweede. Knap van de tweevoudige wereldkampioen die als gepensioneerde GP-rijder toch nog steeds een zeer hoog niveau haalt! Van spankracht kon je in Baisieux dan ook helaas moeilijk gewagen.

Delincé kende in deze Superfinale opnieuw een zwakke start. Niet bepaald zijn dagje dus want de sympathieke Luikenaar kreeg in de eerste BK manche een DNF achter zijn naam na een kettingbreuk helemaal op het einde van de wedstrijd. Deze keer bleef de KMP-Honda rijder gespaard van pech en werd zo ‘Best of the rest’ voor Jeffrey Dewulf en Kevin Fors. Net zoals in de tweede reeks eerder op de dag bleef kersvers MX1 kampioen Dietger Damiaens zijn rivaal Erik Willems voor. Bryan Engelen was de rapste van de MX2 mannen en haalde net de top-10algemeen. Thibault Maupin werd tweede, Dorian Devillé – de Inters MX2 kampioen van de AMPL – werd derde.

Twee spijtige vaststellingen om de dag mee af te sluiten. Eerst en vooral bleef de opkomst van Inters ver onder de verwachtingen wat gezien de vette prijzenpot van €20.000 vragen doet rijzen. Anderzijds werd dit barema, op de dag zelf, flink verlaagd vanwege die lage opkomst. Zo won Ken De Dycker uiteindelijk geen €7.000 maar €5.000. We kunnen enigszins begrip opbrengen voor de organisator maar uiteraard heeft de rijder evenzeer een punt. Zonder garantie van startgeld was het prijzengeld immers het enige waarop de rijders in deze Belgian Masters of Motocross konden rekenen. Stof tot nadenken.

Superfinale Belgian Masters of Motocross MX1
1. Ken De Dycker, 2. Steve Ramon, 3. Jérémy Delincé, 4. Jeffrey Dewulf, 5. Kevin Fors, 6. Dietger Damiaens, 7. Erik Willems, 8. Bryan Boulard, 9. Kristof Salaets, 10. Bryan Engelen, 11. Jérome Biets, 12. Thibault Maupin, 13. Dorian Devillé, 14. Jochem Walckiers, 15. Kevin Vangenechten, 16. Jérôme Benonit, 17. Jens Hendrickx, 18. Donny Schmidt, 19. Michael Bruyninckx, DNF Jurgen Wybo

Foto: Kristie Labie

Uw reacties