The story of: Dietger Damiaens

The story of: Dietger Damiaens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend wist niet enkel Sara Leyssens haar titel in de JMS veilig te stellen, maar vond ook Dietger dat hij niet achter wegen kon blijven. Dietger kroonde zich tot Belgisch kampioen MX1 bij de BMB, en maakte zo het feest helemaal compleet ten huize Damiaens- Leyssens.

Dietger Damiaens: Mijn seizoen begon niet zo goed. Door mijn knieblessure had ik veel trainingsachterstand opgelopen, en de eerste wedstrijden gingen dan ook niet zoals verhoopt. Het ging wel wedstrijd per wedstrijd steeds beter en beter, en vanaf de Dutch Masters in Oss reed ik terug op een behoorlijk niveau. Enkel mijn starten en valpartijen kosten mij nog veel plaatsen, maar door het winnen van 4 crossen in de vlm kreeg ik beetje bij beetje mijn zelfvertrouwen terug. Tijdens de zwarte cross zat ik ook twee maal in de top 10, en voelde ik me klaar om het tweede deel van de BMB kalender aan te vatten. In Axel wist ik te winnen en de overige BMB wedstrijden verliepen ook volgens plan, waardoor ik met een voorsprong naar de laatste wedstrijd in Baisieux kon afzakken.  Tussen door stond er ook nog de GP van Lommel op het programma. Het was een hele ervaring om dat eens mee te mogen maken. Ik heb er veel door bijgeleerd, en ik ben de mensen die mij deze kans hebben geven dan ook heel dankbaar voor. Als afsluiter van mijn seizoen stond er misschien nog wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma namelijk de BMB finale in Baisieux. Ik wist kalm te blijven onder de druk en mijn verstand erbij te houden, waardoor ik zo de titel heb weten te pakken. Een mooie afsluiter van het seizoen.

 

Tekst en foto : Dieter Jans

Uw reacties