Thomas Chareyre wint 31ste Ladbrokes Superbiker

Thomas Chareyre wint 31ste Ladbrokes Superbiker
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Meer dan 350 rijders waren dit weekend afgezakt naar Mettet voor de 31ste editie van de beroemde Superbiker. De beroemdste supermoto wedstrijd ter wereld werd gewonnen door de Fransman Thomas Chareyre.

Van overal ter wereld kwamen Supermotorijders en -liefhebbers om de unieke Superbiker sfeer op te snuiven. Zeker sinds de terugkeer naar het oude circuit staat het publiek weer dicht bij de actie. Hoewel het weer zich typisch Belgisch toonde zakten bijna 25.000 mensen af naar het Jules Tacheny circuit voor drie dagen spanning en spektakel!

De terugkeer van legendes

Eén van de hoogtepunten van deze Ladbrokes Superbiker was zonder twijfel de Ladbrokes Legend Biker. De ‘veteranen’ namen het voor één keer tegen elkaar op met identiek materiaal een TM 300cc tweetakt.

Zeker de strijd om de tweede plaats in de eerste manche tussen de Spanjaard Ruben Xaus en Gerald Delepine was meer dan de moeite waard. Uiteindelijk won Eddy Seel voor Délepine en Xaus. De tweede race was net zo geanimeerd. De Legends vermaakten het publiek met hun lange slides. Deze keer trok Délepine aan het langste eind terwijl achter hem Seel en Xaus vochten om de tweede plek. Eddy Seel schudde nog een schitterende remonte uit zijn mouw om zo af te rekenen met Xaus. Uiteindelijk zou de voormalige Supermoto wereldkampioen stranden op amper  278 duizendsten van een seconde van Délepine…

Junioren in de schijnwerpers

Als de legenden het publiek al wisten te bekoren dan gingen ze helemaal uit hun dak voor de juniors. Deze klasse die vorig jaar werd geïntroduceerd , leverde opnieuw een mooi strijd op. Barry Baltus, de winnaar van 2016 kreeg in de persoon van Gabin Planques een uitdager van formaat. Aan het einde van de tweede chronosessie klokte Planques een tijd van 1’22”215  0.139 seconde voor Baltus! De race overtrof alle verwachtingen. Er ontwikkelde zich namelijk een felle strijd tussen Barry Baltus en Gabin Planques. Een viertakt tegen  een tweetakt, wisselende posities ronde na ronde en suspense tot en met! Na een millimeterspurt pakte Zelos / Classic21 piloot Balthus de zege voor Planques en Nils Kessen.

Op het scherp van de snee

De specialisten van de supermoto begonnen al van in de tijdstrainingen met een steekspel op hoog niveau. Drie rijders staken er echter bovenuit: Markus Class, Lukas Höllbacher en Thomas Chareyre. Na een wedstrijd van bijna 30 minuten kwam Thomas Chareyre als winnaar over de meet. De Oostenrijker Lukas Höllbacher volgde op minder dan een seconde en de Duitser Markus Class vervolledigde het podium van de 31ste Ladbrokes Superbiker. In de Starbiker klasse liet onze kersverse MotoGP ster Xavier Siméon zien dat hij ook in de supermoto prima uit de voeten kan. Xav haalde het voor Ruben Xaus en Loris Cresson.

Ladbrokes Superquader:  spektakel van de bovenste plank

Ook de quadrijders gaven ons een indrukwekkende show! Bij het opzoeken van de limieten toonde de quadspecialisten zich net zo goed meesters van de drift! Maxim Cluydts domineerde hier eigenlijk het hele weekend. De Belgische quadtopper maakte de klus bovendien af in de Ladbrokes Superquader, waardoor hij alleen de kruimels overliet voor zijn tegenstanders liet. Cluydts won uiteindelijk met meer dan 16 seconden voor Alfred Wolber en Rolf Forrer.

Superbiker finale
1. Thomas Chareyre, 2. Lukas Hollbacher, 3. Markus Class, 4. Edgardo Borella, 5. Chris Hodgson, 6. Markus Volz, 7. Sylvain Bidart, 8. Davey Todd, 9. Alexis Marie-Luce, 10. Patrick Tellenbach

Alle resultaten van de Superbiker hier

Uw reacties