WMX Team wint Team Trophy VLM in St-Huibrechts Lille

WMX Team wint Team Trophy VLM in St-Huibrechts Lille
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Geen geluk voor de MC Liller Treffers want de jaarlijkse Team Trophy in Neerpelt kreeg af te rekenen met erg zware regenval. Het beste trio modderduivels was het WMX Yamaha team met Jens Van Meer, Jonathan Banken en Dimitri Van der Sanden. Individueel werd Jens Getteman de grote uitblinker dankzij twee reekszeges.

Door de staat van de baan moesten de rijders zwaar aan de bak in St-Huibrechts Lille. In de eerste was Jonathan Banken de handigste voor teammaat Van Meer, Kenny Janssens en Getteman. Aangezien Van der Sanden vijfde werd, legde WMX meteen een goede basis voor hun latere eindzege.

Maar ook het MX477 Inters team (Janssens-Van Mieghem-Weckman) van Serge Put en Chantal Beutels had er zin in! Kenny Janssens, last minute invaller voor MX477, pakte in de tweede manche opnieuw de kopstart. De VLM MX1 kampioen moest alleen Getteman voorlaten. Steven De Beuckelaer werd derde. Jordi Van Mieghem en tweevoudig Europees 150 kampioen Emil Weckman eindigde respectievelijk als 6de en 7de.

Getteman deed zijn triomftocht van reeks twee nog eens over. De getalenteerde Oost-Vlaming reed van start tot finish aan de leiding. Aan de meet had ‘the Joker’ meerdan 37 seconden voorsprong op Banken. Een sterk rijdende Steven De Beuckelaer werd ook in de afsluiter derde. Samen met ploegmakkers Enzo Aerden en Bram Valckx van David Cools MX School werd Steven vierde algemeen. Tussen de ervaren rotten van de VLM liet ook de 16-jarige Raf Meuwissen (HMX No Fear) zich opmerken. De Nederlandse gastrijder stapte pas over op de 250 viertakt maar werd in de eerste manche mooi 7de.

Alle resultaten hier

Race 1
1. Jonathan Banken, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Jens Getteman, 5. Dimitri Van der Sanden, 6. Kevin Van Geldrop, 7. Raf Meuwissen, 8. Jordi Van Mieghem, 9. Emil Weckman, 10. Bram Valckx, 11. David Foguenne, 12. Jelle Verbrugggen, 13. Dennis Wagemans, 14. Enzo Aerden, 15. Steven De Beuckelaer, 16. Emanuel Kritikos, 17. Jos Feytons, 18. Glenn Bielen, 19. Sven Wouters, 20. Dave Kaers

Race 2
1. Jens Getteman, 2. Kenny Janssens, 3. Steven De Beuckelaer, 4. Jonathan Banken, 5. Dimitri Van Der Sanden, 6. Jordi Van Mieghem, 7. Emil Weckman, 8. Bram Valckx, 9. Kevin Van Geldrop, 10. Jelle Verbruggen, 11. Dennis Wagemans, 12. Jens Van Meer, 13. David Foguenne, 14. Enzo Aerden, 15. Emanuel Kritikos, 16. Jelle Meeus, 17. Dave Kaers, 18. Ilja Rutten, 19. Jus Feyrons, 20. Raf Meuwissen

Race 3
1. Jens Getteman, 2. Jonathan Banken, 3. Steven De Beuckelaer, 4. Jordi Van Mieghem, 5. Jens Van Meer, 6. David Foguenne, 7. Dimitri Van Der Sanden, 8. Kenny Janssens, 9. Kevin Van Geldrop, 10. Dennis Wagemans, 11. Emil Weckman, 12. Enzo Aerden, 13. Emanuel Kritikos, 14. Jelle Verbruggen, 15. Jelle Meeus, 16. Ilja Rutten, 17. Dave Kaers, 18. Bram Valckx,

Foto: Patrick Luyten

Uw reacties