Crossnieuws vanuit de MCLB

Crossnieuws vanuit de  MCLB
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Onlangs berijkte enkele M.C.L.B nieuwtjes onze redactie, en natuurlijk delen wij die maar al te graag met jullie. Zo zal er tijdens de eindejaarscross in Stekene onder meer ter plaatsen moeten ingeschreven worden, en zijn de kampioenschap proeven vastgelegd 

 

TER PLAATSE INSCHRIJVEN OP EINDJAARSCROSS STEKENE

Binnen een kleine maand is het weer zover: de Open Eindejaarscross in Stekene-Nieuwdorp, de traditionele afsluiter van het Belgische cross-seizoen. In tegenstelling tot vorige jaren wordt er ditmaal niet gewerkt met online inschrijvingen, maar dient iedereen zich ter plaatse in te schrijven de morgen van de wedstrijd (tussen 7.30 en 9 uur ten laatste). Iedereen die zich aanbiedt krijgt startgelegenheid in zijn categorie. Eventuele overvolle klassen worden opgesplitst, zoals vorig jaar overigens het geval was met de Vrijetijdsrijders. Ook dit jaar staat die categorie uiteraard eer op het programma, naast de Aspiranten & Beloften & Nieuwelingen MX2, Nieuwelingen MX1 & Dames Open, Quads Open, Junioren MX2 + MX1, Nationalen MX2 + MX1, Inters MX2 + MX1 en Zijspannen Open. Afspraak dus op zondag 10 december in het Oost-Vlaamse Stekene!

 

M.C.L.B. KAMPIOENSCHAP PROEVEN VASTGELEGD

Minder dan een maand nadat M.C.L.B. haar kalender voor 2018 bekendmaakte, geeft de West-Vlaamse crossfederatie ook haar proeven voor het nationaal kampioenschap vrij. Opnieuw staan voor elke categorie elf proeven en een finale gepland waarbij voortaan ALLE reeksen in rekening worden gebracht (er wordt met andere woorden niet langer gewerkt met twee schrapresultaten). Nieuw is ook dat de categorieën in twee groepen worden ingedeeld en dat op alle wedstrijden vanaf begin april tot het begin van de finales in september (uitgezonderd de interbondenwedstrijd in Wachtebeke) een B.K.-proef voor alle categorieën uit die bepaalde groep wordt verreden.

Groep 1 bestaat uit de categorieën Nieuwelingen Open, Nieuwelingen MX2, Beloften MX2, Junioren + Nationalen MX2 en Junioren + Nationalen MX1 + Masters Open en rijdt haar B.K.-proeven op 8 april in Velzeke, op 15 april in Sinaai, op 6 mei in Herzele, op 20 mei in Kortemark, op 3 juni in Aspelare, op 24 juni in Oostkamp, op 1 juli in Wachtebeke, op 15 juli in Burst, op 29 juli in Tesenderlo, op 12 augustus in Oostrozebeke en op 2 september in Zegelsem.

Groep 2 bestaat uit de categorieën Nieuwelingen B Open + Dames Open, Nieuwelingen MX1 + Experten Open, Quads A+B, Inters MX2 + MX1 + B Open en Zijspannen A+B en rijdt haar B.K.-proeven op 1 april in Beernem, op 22 april in Laarne, op 29 april in Aalter, op 13 mei in Oostrozebeke, op 27 mei in Zwevezele, op 10 juni in Geraardsbergen, op 17 juni in Tielt, op 8 juli in Heldergem, op 21 juli in Middelkerke, op 5 augustus in Volkegem en op 28 augustus in Sint-Maria-Lierde.

Op 9 september worden in Lichtervelde de finales verreden voor de categorieën Nieuwelingen B Open + Dames Open, Nieuwelingen MX1 + Experten Open en Junioren + Nationalen MX1 + Masters Open. Op 16 september worden in Pamel de finales verreden voor de categorieën Nieuwelingen MX2, Beloften MX2, Quads A+B en Inters MX2 + MX1 + Open B. En op 23 september ten slotte worden in Wingene de finales verreden voor de categorieën Nieuwelingen Open, Junioren + Nationalen MX2 en Zijspannen A+B. Op zondag 9 april staat in Velzeke voor alle categorieën het Oost-Vlaams kampioenschap gepland en op zondag 12 augustus in Oostrozebeke het West-Vlaams kampioenschap.

Alles kan rustig nagelezen worden op de website www.mclb-vjmo.be waar  tevens de jaarvergunningen voor 2018 kunnen aangevraagd én gedownload worden (ook door zij die reeds in 2017 een jaarvergunning hadden).

 

Foto: Dieter Jans

Uw reacties