Raf Meuwissen gaat solo voor 2018!

 Raf Meuwissen gaat solo voor 2018!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een nieuw EMX team is geboren, het zal de naam dragen van EigtyOne BCS Racing Team. Belangrijkste rijder in het kersverse team is ongetwijfeld Raf Meuwissen. De Limburger zal in 2018 uitkomen op een KTM SX125 en zal het volledige Europees Kampioenschap 125cc, de Dutch Masters of Motocross en diverse ADAC MX Masters wedstrijden gaan rijden.

Na vele gesprekken met verschillende partijen is er gekozen om een eigen team op te starten rondom Raf. Mede dankzij de hulp van Ben Scheres (BCS) en Hans van Delden die beide hun beste beentje hebben voor gezet voor het team. Een ander persoon die gepokt en gemazeld is met het begeleiden van een jong talent, zal op de achtergrond zijn kennis meegeven aan het team. Meuwissen heeft een 1-jarig contract getekend met KTM Nederland, deze zullen het jonge talent voorzien van motoren en de nodige materialen. Tijd om uit te rusten heeft Meuwissen niet, Raf verblijft van 1 september 2017 tot en met 1 september 2018 in het sportcentrum Papendal te Arnhem. Dit unieke project is opgezet door de KNMV, en staat onder begeleiding van de bondscoach Marcel Hartman. Meuwissen doet in Arnhem zijn afrondende studie, en ‘s middags zijn er fysieke inspanningen en de motortrainingen.

Meuwissen verblijft in december zeven dagen in Italie voor testwerkzaamheden in januari gevolgd door de winterstage van de KNMV in Spanje. In februari zal Meuwissen aan de start staan van het Italiaans kampioenschap van Mantova om vervolgens in Nederland actief te zijn. Het team zal gedurende het seizoen 2018 een gastrijder onder de tent krijgen, puur om ervaring op te doen.Verder een woord van dank aan HMX Racing te Veldhoven! “In de afgelopen twee seizoenen hebben HMX Racing (Huub Mesters) mij de kans gegeven om te ontwikkelen en te groeien. Daarvoor wil ik het gehele team rondom HMX Racing hartelijk bedanken. Dankzij hun stond ik nooit waar ik op dit moment sta.”

Foto: Hans Gerritsen

Uw reacties