Als de vlag valt…

Als de vlag valt…
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nu 2017 finaal het laatste rechte stuk is ingegaan, kijken we terug op het voorbije jaar. Want alle teleurstellingen en triomfen, de heldhaftige man-tegen-man duels op het circuit, het drama en de opwinding… Ze verstollen allemaal tot cijfers zodra het stof weer is gaan liggen. Want ‘maar’ en ‘als’ zijn al lang vergeten als de jaaroverzichten zijn verschenen, de geschiedenisboeken zijn bijgewerkt en als de prijsuitreikingen achter de rug zijn.

Wat over wedstrijden kan gezegd worden, geldt natuurlijk net zo goed voor de zakenwereld. Gelukkig weten we bij MXMag dat we straks over de meet komen na een uitstekende prestatie. Daarmee halen we niet zelf de loftrompet boven. Zowel onze trouwe als nieuwe bezoekers hebben duidelijk gemaakt dat ze onze aanpak op prijs stellen. Van onze MXGP en Supercross verslaggeving tot aandacht voor nationale en amateurmotorcross, motortests en zoveel meer. Allemaal gratis aangeboden op een meertalig platform.

Zonder verder uit te wijden, volgt hier de eindbalans van MXMag voor 2017:
– Meer dan 2 miljoen unieke sessies en 4 miljoen pageviews;
– Een globale stijging van bijna 30% ten op zichte van vorig jaar
– Een recordstijging van 125% in Nederland tegenover 2016

We kunnen alleen maar dankbaar zijn voor de steun die we krijgen van ons publiek en een groeiend aantal merken en organisaties die onze visie delen en bijdragen aan wat MXMag doet. Dank u!

Dit alles was niet mogelijk zonder het enthousiasme en de inzet van de MXMag redactie, onze fotografen en andere helpers. Thank you, merci, dankuwel! En nog cooler is het feit dat dit slechts de start is.

In het eerste trimester van 2018 vieren we onze tiende verjaardag als een puur digitaal mediabedrijf. Het is ongelofelijk hoe snel de tijd gaat maar met alle projecten die er nu in de pijplijn zitten bij MXMag staat één ding als een paal boven water; we denken nog lang niet aan gas terug nemen! Dat is de instelling die de beste rijders inspireert om nog beter te worden en het is ook de mentaliteit die MXMag van een lokaal zwart-wit magazine -dat in Wallonië begon in 1983- liet evolueren tot een internationale referentie in zijn niche.

Iedereen bedankt om deel uit te maken van dit fantastische avontuur.

Gelukkig nieuwjaar!

Tom Jacobs & Olivier Evrard

PS Een laatste felicitatie voor Tony Cairoli die in 2017 zijn negende wereldtitel behaalde. De manier waarop hij weer zijn beste vorm bereikte, zei alles over zijn klasse!

Foto: Loïc Lassence

Uw reacties