HOT: Christophe Pourcel neemt afscheid!

HOT: Christophe Pourcel neemt afscheid!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

“Vandaag is het zover, ik ben verheugd om mijn afscheid van het racen aan te kondigen.” Met die woorden nam Christope Pourcel net afscheid als actief, professioneel motorcrosser. De voormalige MX2 wereldkampioen en tweevoudige Lites SX kampioen reed het voorbije seizoen voor Rockstar Energy Husqvarna in Canada.

De 29-jarige Pourcel won in totaal 6 GP’s, 11 AMA SX Lites races en 6 AMA Nationals. Dat hadden er gerust veel meer kunnen zijn. De grillige Fransman kreeg vaak kritiek omdat hij niet genoeg voor zijn sport leefde en omdat hij naast de baan erg eigenzinnig was. Toch mag het gerust een klein mirakel heten dat CP377 alsnog in de VS de top haalde nadat hij in 2007 tijdens de GP van Ierland ongelukkig ten val kwam en een tijd lang verlamd was vanaf zijn middenrif. Qua stijl en rijkunst behoorde Pourcel tot de allergrootsten in de geschiedenis van de motorcross en supercross.

Het jaar voor zijn zware crash slaagde hij er als achtste Fransman ooit in om de wereldtitel in de MX2 te pakken. Ten koste van Tony Cairoli nog wel. Dat deed hij met het Belgisch-Franse GPKR Kawasaki team van Patrick Geladé. In de VS scheerde Pourcel hoge toppen met het Monster Enery Pro Circuit Kawasaki team van Mitch Payton. Bovenop zijn Supercross successen pakte hij in 2009 ei zo na de outdoor titel. Christophe stond op kop van het kampioenschap tot de voorlaatste race toen hij kreeg af te rekenen met mechanische pech. Ondanks een hoger aantal zeges zou Ryan Dungey dat jaar de titel pakken.

In zijn eigen woorden zei CP377 het volgende:

Well, today is the day, I am pleased to announce my retirement from racing. It’s all I’ve ever known, but I have been so blessed and fortunate to race all around the world in front of many fans and to work with many great companies. From racing GP’s, winning a world championship, then coming to America, two super cross championships, winning races… and now finding a new life here in the states, racing has given me so much. Those good times don’t come without tough times, from my paralyzing accident in 2007, internal injuries, countless collar bones, to my most recent neck fractures… I’ve had my fair share of injuries but I’m happy to walk away happy and healthy. I’m looking forward to the next chapter of my life away from racing. I’ve sacrificed so much in life, things that are normal for most people, to dedicate my life to racing and training. I want to enjoy this time now with my wife, family, and friends and to say THANK YOU to all the great people and companies that have supported me throughout my career and to the fans who have enjoyed watching me race. It’s been a tough decision, I know I can still be competitive but my body has said enough with the injuries!! I’m 29 and have so much more life to live. Again thank you all and see you around!! ✌🏼

A post shared by Christophe Pourcel (@cp_377) on


Foto: Cudby

Uw reacties