Jordi Tixier over zijn rol als ontwikkelingsrijder voor BOS KTM

Jordi Tixier over zijn rol als ontwikkelingsrijder voor BOS KTM
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 2014 MX2 wereldkampioen Jordi Tixier maakte in de Supercross van Parijs zijn debuut met het nieuwe BOS KTM team. Meteen een goede start voor Jordi die in zijn eerste races op de 450 SX-F twee keer in de top 10 reed. Voor 2018 start Tixier echter met een dubbel doel.

De ex-Kawasaki fabrieksrijder begint aan zijn derde seizoen in de MXGP, daarnaast zal hij zich bezighouden met de verdere ontwikkeling van BOS Suspension. Het merk van Olivier Bossard gooide al hoge ogen in de rally, autocross en mountainbike nu wil Bos Suspension ook doorbreken op topniveau in de motorcross.

Voor de 25-jarige Fransman betekende terugkeer op KTM ook een heel aanpassing na in totaal drie seizoenen met KX-F materiaal. “Alles is nog nieuw op dit moment en er is natuurlijk nog veel werk te doen. Iedereen werkt echter goed samen en we hebben één doel voor ogen: de top halen in de MXGP,” aldus Tixier. Uiteindelijk werd Jordi zelfs 7de in King of Paris eindstand.“Alles verliep goed in Parijs, zeker als je er rekening mee houdt dat we maar amper een maand aan het testen waren. Twee zevende plaatsen waren meer dan ik had gehoopt maar ik had een goed gevoel op de motor.”

Als sleutelfiguur in het Bos project weet Tixier dat het niet alleen draait om punten en resultaten –met als ultiem doel zijn eerste MXGP podium- hij heeft ook de verantwoordelijkheid om materialen en de setup mee te verbeteren. Voordien reed ook Livia Lancelot al met BOS technologie in het WMX kampioenschap, maar  ook de betreurde Steven Lenoir was erg positief over BOS veringen.

“BOS heeft inderdaad niemand in MXGP; ze heben enkele rijders in het Frans kampioenschap maar natuurlijk willen ze blijven evolueren. Toch is de basis al heel goed,” legt Jordi uit. “We hebben al getest… maar er is zeker nog werk voor de boeg. BOS suspension is nog niet zo bekend maar het is een geweldig product en ik geloof er rotsvast in. Ik ben er zeker van dat we een prima setup zullen hebben volgend jaar. Nu is het al behoorlijk goed, nu komt het er op aan om te verfijnen.”

In zijn laatste GP voor KTM in 2014 pakte Tixier de overwinning in de GP van Mexico in Léon, waardoor hij zich na een dramatische WK finale ook verzekerde van de MX2 wereldtitel ten nadele van Jeffrey Herlings. Vorige week raakte bekend dat Tixier zijn landgenoot Benoit Paturel naast zich krijgt als teamgenoot.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Loïc Lassence

Uw reacties