KRT mikt op motordebuut in januari voor Julien Lieber

KRT mikt op motordebuut in januari voor Julien Lieber
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Monster Energy Kawasaki zou beide rijders op hun fabrieks KX450Fs moeten hebben in de komende 7 tot 8 weken. Dat is de prognose als het herstel van Julien Lieber na zijn knie-operatie positief blijft evolueren.

Teammanager Francois Lemariey is gematigd optimistisch over de revalidatie van Lieber. De 23-jarige Belg bezeerde zich in de allerlaatste GP van het seizoen. Het was tevens zijn laatste MX2 optreden.
“Hij is weer met wat fysieke training begonnen en zal opnieuw op de motor zitten vanaf midden januari,” zegt Lemariey. “De kniekwetsuur was vrij ernstig en we willen zeker alle tijd nemen zodat alles oké is. De operatie verliep goed. Het is de bedoeling om midden januari van start te gaan en dan op te bouwen tijdens het seizoen. Krap wordt het zeker, maar Julien en Clément schieten goed met elkaar op. Dat scheelt.”

Julien Lieber was dit jaar dé verrassing van het WK MX2!

De keuze voor Lieber als tweede rijder naast Clement Desalle was een verrassing. In 2018 zal Julien zijn debuut maken in de MXGP. Ook voor Desalle ziet zijn comeback er gunstig uit. Tijdens de GP van Assen liep de MX-panda een rugblessure op. “Clément begon iets meer dan twee weken geleden te rijden. Alles loopt goed en hij heeft honger om te rijden,” aldus Lemariey. “We bereiden nu de wintertraining voor en dan trekken we naar Spanje om in goede weersomstandigheden te kunnen verder werken. Ook het testen voor 2018 is pas begonnen.”

Desalle sloot 2017 af met twee Grand Prix overwinningen. Op een gegeven moment was hij zelfs de naaste belager van Tony Cairoli aan de kop van het kampioenschap. Hoewel de laatste ronde in Villars sous Ecot moest missen behaalde hij in totaal vijf podiums. In de eindstand werd de ervaren Belg vierde. Clément gaat 2018 in als zijn derde seizoen op de KX450F. Het wordt ook het eerste jaar van zijn nieuwe tweejarige contract dat hij deze zomer afsloot.

Teammanager François Lemariey (links) met zijn sterrijder Clément Desalle.

“Clément voelt zich goed op de motor. Ik denk dat het meer het team is dat graag wat nieuwe dingen wil proberen om de motor beter te maken,” weet Lemariey over de plannen in verband met testen voor Desalle. “We proberen altijd om de basis nog te verbeteren. Maar wat dat betreft zit het al wel goed. Toch blijven we verder werken aan kleine verbeteringen, ook aan het frame, voor de starts… Alles draait om details maar uiteindelijk geven die vaak de doorslag. We weten dat ook de andere fabrikanten hard werken. Het is niet omdat we ontevreden waarover 2017 dat we verder gaan met de ontwikkeling, we blijven gewoon pushen.”

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: CDS, Pascal Haudiquert

 

Uw reacties