Sanayei verhuist naar België om te blijven evolueren

Sanayei verhuist naar België om te blijven evolueren
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Kawasaki DRT rider Darian Sanayei heeft er voor gekozen om in de buurt van Lommel te gaan wonen. De Amerikaan wil zo nog competitiever voor de dag komen in zijn tweede seizoen in het MX2 FIM wereldkampioenschap. Darian eindigde dit jaar al één manche vierde in zijn debuutjaar op de KX250F.

In de EMX250 boekte de snelle rijder uit Orting, Washington al successen en die weet hij nu te vertalen naar snelheid in de GP’s. “Ik had toch nog wat verbeterpunten dit jaar. Omdat ik het gevoel heb dat ik daar goed aan kan werken als ik dichter bij Lommel zit, heb ik deze beslissing genomen.” Sanayei was samen met Thomas Covington de enige Amerikaan in de MX2. “Mijn niveau in het zand is wel oké, maar ik kan zeker nog werken aan mijn conditie en mijn techniek. Ik denk het me dus in het algemeen sterker kan maken, ook voor modderige wedstrijden bijvoorbeeld. Het lijkt er op dat heel veel GP rijders in die buurt zitten en daar moet een reden voor zijn.”

Sanayei kijkt bescheiden terug op 2017. Het was een leerjaar waarin hij aan de ene kant uitblonk in de GP van Argentinië maar aan de andere kant ook met heel wat problemen kreeg af te rekenen. Zoals de uitputting door de hitte en een zware val in de GP van Lombardije. Ottobiano was dan ook een dieptepunt. De 21-jarige Monster Energy rijder was voordien in Groot-Brittannië gevestigd, dichtbij het Kawasaki team van Steve Dixon.

“In de tweede helft van het EMX250 kampioenschap vorig jaar zat ik eigenlijk elke manche voorin. Daardoor ik hogere verwachtingen dan wat er in de MX1 uit kwam. Ik denk dat ik niet helemaal klaar was voor de grote veranderingen zoals de overzeese GP’s en de erg verschillende circuits,” legt Sanayei uit. “Ik probeerde om zo goed mogelijk voorbereid aan het seizoen te beginnen. Van onderschatting was geen sprake. Elfde in het kampioenschap was dan ook niet zo slecht en ik maakte zeker een stap in de goede richting.”


De vooruitgang die landgenoot Thomas Covington maakte, zeker wat betreft zijn snelheid in het zand en in natte en glibberige omstandigheden waren voor Sanayei een openbaring. “Ik ga er vol voor –all-in- en ik doe alles wat ik kan. Dat betekent dat je alle aspecten van je trainingsprogramma herbekijkt om te verbeteren.”

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Pascal Haudiquert

Uw reacties