Tyler Bowers toont zich beste op vrijdag in Chemnitz SX!

Tyler Bowers toont zich beste op vrijdag in Chemnitz SX!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op de eerste avond van de tweede ronde van het ADAC Supercross kampioenschap, in Chemnitz, ging de overwinning naar Tyler Bowers! De meervoudige AMA Arenacross kampioen die we ook kennen van een doortocht bij het legendarische Pro Circuit Kawasaki team van Mitch Payton maakte een degelijke start, maar moest toestaan dat Charles LeFrancois de kopstart nam en de eerste paar ronden aan de leiding afwerkte. De kaars van Charles LeFrancois brandde echter snel op, en eens in het rhytme was Tyler Bowers niet meer af te stoppen, ook niet door Charles LeFrancois. De Amerikaan met nummer 69 nam de leiding en vergrote ronde na ronde z’n voorsprong door de whoops als een ware keizer te overmeesteren. Na twintig ronden kwam hij met een kleine vijf seconden voorsprong op LeFrancois aan. Op de derde plaats vonden we een landgenoot van LeFrancois, namelijk Sullivan Jaulin. De top vijf werd vervolledig door Filip Neugebauer en Dominique Thury.

In de SX2 klasse zagen we Fransman Nicolas Barcelo de kopstart nemen. De kawasaki piloot kreeg na enkele ronden het gezelschap van de Spanjaard Ilker Larranaga en diens Diga-Procross Husqvarna teamgenoten Adrien Malaval en Dylan Walsh. De Nieuw-Zeelander Walsh maakte echter een foutje en even later zou Barcelo eveneens hetzelfde doen. Primussen van de race Ilker Larranaga en Adrien Malaval maakte zich ondertussen dan maar op voor een duel. Een duel dat z’n hoogtepunt kende in de laatste ronde met enkele pogingen van Adrien Malaval, maar de Spanjaard Ilker Larranaga gaf geen krimp en ging met minder dan een seconde voorsprong met de overwinning lopen. Het podium werd vervolledig door Julian Lebeau.

Uitslag SX1 Finale – Chemnitz Vrijdag
1. Tyler Bowers (USA, KAW), 20 Ronden
2. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), +4.607
3. Sullivan Jaulin (FRA, KTM), +7.897
4. Filip Neugebauer (CZE, KAW), +12.146
5. Dominique Thury (GER, HUS), +13.023
6. Harri Kullas (EST, KTM), +15.243
7. Steve Mages (USA, YAM), +21.302
8. Frederik Noren (SWE, SUZ), +1 Rnd.
9. Matt Bisceglia (USA, SUZ), +1 Rnd.
10. Borris Maillard (FRA, SUZ), +1 Rnd.
Uitslag SX2 Finale – Chemnitz Vrijdag
1. Ilker Larranaga (ESP, HUS), 15 Ronden
2. Adrien Malaval (FRA, HUS), +0.841
3. Julian Lebeau (FRA, KAW), +29.491
4. Lucas Impert (FRA, KTM), +31.237
5. Nico Koch (GER, KTM), +33.030
6. Dylan Walsh (NZL, HUS), +1 Rnd.
7. Gradie Featherstone (GBR, SUZ), +1 Rnd.
8. Florian Hellrigl (AUT, HUS), +2 Rnd.
9. Nicolas Barcelo (FRA, KAW), +8 Rnd.
10. Xurxo Prol Ormeno (ESP, YAM), +8 Rnd.

Uw reacties