VIDEO: FIM wil kwaliteit vlaggenmannen verbeteren

VIDEO: FIM wil kwaliteit vlaggenmannen verbeteren
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Terwijl er ongeduldig wordt afgeteld naar de start van het nieuwe seizoen is het ook de tijd om bij te schaven en de puntjes op de i te zetten. Veiligheid is één van de aspecten die om voortdurende verbetering vragen. De FIM is zich hier beter dan wie ook bewust van. Daarom werd een opleidingsvideo gemaakt om de kwaliteit van het vlaggen te verhogen.

Het doel van de clip is om de sport voor alle betrokkenen veiliger te maken. Vlaggenmannen -en vrouwen zijn de helden die hun ding doen achter de schermen van een evenement.  Ze spelen een belangrijke rol, staan ​​altijd dicht bij de actie en brengen vaak hun veiligheid in gevaar om de rijders te beschermen. Ze moeten beslissingen nemen en passende actie ondernemen in een fractie van een seconde. De veiligheid van de rijders is afhankelijk van die actie, vandaar de noodzaak dat marshalls een juist begrip hebben van het gebruik van de vlaggen in elke mogelijke situatie die zich zou kunnen voordoen.

Tony Skillington, FIM CMS-directeur: “We willen graag YouthStream en zijn medewerkers bedanken die ons hebben geholpen deze clip te maken. Deze video lijkt misschien een kleine actie maar het is een enorme stap vooruit in het veiliger maken van de sport voor iedereen.”

Uw reacties