WESS: World Enduro Super Series gelanceerd!

WESS: World Enduro Super Series gelanceerd!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wat al langer in de lucht hing, werd vandaag bevestigd. De creatie van een nieuw, premium offroad kampioenschap, de World Enduro Super Series, is namelijk een feit. WESS gaat veel van ‘s werelds beste en meest zichtbare extreme enduro en klassieke enduro evenementen bij elkaar brengen. Daaronder ook de Red Bull Knock Out van Scheveningen. Op die manier wordt dan jaarlijks de ultieme enduro kampioen gekroond!

De WESS, de World Enduro Super Series is een wereldwijd enduro-kampioenschap dat veel van ‘s werelds meest gevestigde en best ondersteunde enduro-evenementen zal combineren. De series omvat zowel Hard Enduro, klassieke Enduro, Cross-Country en zelfs een strandrace, de Red Bull Knock Out!  In de WESS serie zijn rijders vrij te rijden op de motor en cilinderinhoud naar keuze. Alle evenementen behouden hun unieke karakter en regelment en blijven 100% onafhankelijk, met een geüniformeerd puntensysteem dat van toepassing is op alle evenementen.

Door de combinatie van de verschillende concurrerende enduro-indelingen van vandaag, zal de World Enduro Super Series het ware potentieel van enduro-sport, de verschillende mediakanalen en interesse van fans benutten en tegelijkertijd de bredere motorindustrie en sponsors een groter communicatieplatform aan te bieden.

Om een ​​kwalitatief hoogstaand aanbod van evenementen te garanderen, wordt de World Enduro Super Series in 2018 een kampioenschap met acht rondes, met strategische, internationale groei gepland voor 2019. De serie begint in mei in Portugal met Extreme XL Lagares – een spannende race die typisch is voor de populaire, moderne stijl van enduro die is opgenomen in de WESS. Ook met iconische en gevestigde Hard Enduro-evenementen zoals de Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble en Red Bull Romaniacs, zal de serie ook Classic Enduro-races spelen in landen waar traditionele evenementen met een tijdkaart gebruikelijk zijn. De serie heeft met de Red Bull Knock Out in Nederland en de Gotland Grand National ook oog voor Cross Country wedstrijden
Meer informatie over de WESS vindt je via de onderstaande kanalen:

Website: www.iRideWESS.com
Instagram: @iRideWESS
Facebook: @iRideWESS
Twitter: @iRideWESS

WORLD ENDURO SUPER SERIES – 2018 kalender
Rd 1 Extreme XL Lagares (Portugal), 18-20 mei
Rd 2 Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Oostenrijk) 31 mei – 3 juni
Rd 3 Trefle Lozerien AMV (Frankrijk) 8-10 juni
Rd 4 Red Bull Romaniacs (Roemenië) 24-28 juli
Rd 5 Red Bull 111 Megawatt (Polen) September
Rd 6 Nog niet bekend
Rd 7 Gotland Grand National (Zweden) 26/27 oktober
Rd 8 Red Bull Knock Out (Nederland) 10 november

Philipp Stossier – WESS Managing Director: “We zijn enorm verheugd om de World Enduro Super Series aan te kondigen. Voor ons betekent enduro veel dingen, maar het belangrijkste is het overleg met deelnemers, diversiteit van evenementen en verschillende soorten terrein en een weloverwogen mix van authenticiteit en moderniteit. Al deze elementen staan centraal ​​in WESS. Enduro-racers hebben altijd een heel breed gamma aan vaardigheden nodig gehad. De grote kampioenen van het verleden hebben snelheid, uithoudingsvermogen, technische vaardigheden, vastberadenheid en lef gecombineerd. Ongeacht het evenement zullen deze eigenschappen door alle deelnemers aan alle WESS-evenementen nodig zijn. We zijn niet opnieuw het wiel aan het uitvinden, we brengen gevestigde enduro-wedstrijden samen. Die zullen  verlopen zoals voordien. Dankzij een groter communicatieplatform zal de enduro-sport de gerichte, wereldwijde belangstelling krijgen die het verdient. “

Winfried Kerschhaggl – WESS Series Manager: “Wij geloven dat dit een belangrijk moment is voor de enduro-sport. Het afgelopen decennium is enduro enorm geëvolueerd, wat heeft geleid tot veel zeer populaire stand-alone evenementen maar ook een steeds meer opgesplitste scène voor de rijders, media en industrie. Het doel van de World Enduro Super Series is om een ​​competitief enduro-kampioenschap op te richten met alle verschillende soorten evenementen – Hard Enduro, Classic, Cross-Country en Beach Racing vertegenwoordigd. WESS richt zich op de integratie van amateurs en uitdagende evenementen, waar echte enduro-waarden nodig zijn. De behoefte aan rijders om een ​​brede waaier aan vaardigheden te hebben, is essentieel. We erkennen dat aanzienlijk en volgehouden hard werken, visie, passie en vastberadenheid datgene is wat deze evenementen verbindt. WESS 2018 brengt zowel gevestigde, decennia oude en zeer traditionele races samen met jongere evenementen die een heel andere dynamiek omarmen qua  raceformaat. Samen met strandracen en Cross-Country vallen deze wedstrijden allemaal onder de paraplu van hedendaagse enduro. Ze zijn allemaal belangrijk en verenigd onder de World Enduro Super Series. “

 

Uw reacties