AMA: De eerste Triple Crown is dit weekend in Anaheim.

AMA: De eerste Triple Crown is dit weekend in Anaheim.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit jaar heeft promotor Feld Motorsports een aantal nieuwe elementen geplaatst in het MonsterEnergy AMA Supercross Kampioenschap. De puntentelling is nieuw, een overwinning levert vanaf dit seizoen namelijk 26 punten op. Een andere aanpassing is de ‘Triple Crown’ event waar er dus drie finales worden verreden! Dit gebeurd ook tijdens de MonsterEnergy Cup waar de rijders met de minste punten de hoofdprijs pakt. In het Angel Stadium komen de finale-rijder dus drie keer in actie! Iedere ‘finale’ krijgt een rijder het aantal punten van zijn plek op de finish. De rijder die na drie wedstrijden de minste punten heeft wordt de winnaar van Anaheim2 en pakt dus 26 punten voor het kampioenschap!

250F-Klasse
Race 1 = 6 minuten + 1 ronde
Race 2 = 10 minuten + 1 ronde
Race 3 = 12 minuten + 1 ronde

450F-Klasse
Race 1 = 8 minuten + 1 ronde
Race 2 = 12 minuten + 1 ronde
Race 3 = 15 minuten + 1 ronde

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Suzuki Racing

Uw reacties