AMA: Musquin wint, Barcia verrast, Roczen keurig, Tomac crasht!

AMA: Musquin wint, Barcia verrast, Roczen keurig, Tomac crasht!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Angel Stadium heeft Marvin Musquin de eerste wedstrijd MonsterEnergy AMA Supercross Kampioenschap gewonnen. De KTM-rijder won in Anaheim voor Jason Anderson en de verrassing Justin Barcia! Ken Roczen stond terug achter het starthek en de Duitser werd knap vierde voor de sterk rijdende Weston Peick. Geen beste wedstrijd voor Eli Tomac, de Kawasaki-rijder kwam als leider na zeven ronden ten val en kwam niet aan de finish!

In de finale neemt Tomac de beste start voor Barcia en Jeremy Martin! Achter Anderson begint Musquin op de zevende plaats aan de finale over 20 minuten en een ronde. Roczen heeft geen beste start en hij komt net buiten de top tien uit de eerste ronde. Martin zakt snel terug en Peick neemt de derde plaats over direct gevolgd door Musquin die na bijna vier minuten wedstrijd de derde plaats overneemt van Peick. Na acht ronden helemaal alleen aan de leiding te hebben gereden gaat Tomac in de fout! De Kawasaki-rijder komt ten val en daarmee kan Barcia de leiding naar zich toe trekken. Musquin volgt op minder dan drie seconden en de Fransman weet die achterstand nog in de eerste helft van de wedstrijd weg te werken. Vervolgens kijkt Musquin niet meer om en hij wint de finale voor Anderson en Barcia. Een geweldige wedstrijd van de 23-jarige Roczen. Hij moet even in zijn ritme komen maar komt knap terug naar de vierde plaats voor Peick!

Uitslag 450F AMA Supercross #1; Anaheim, USA:
1 Marvin Musquin F KTM
2 Jason Anderson USA Husqvarna
3 Justin Barcia USA Yamaha
4 Ken Roczen D Honda
5 Weston Peick USA Suzuki
6 Cole Seely USA Honda
7 Justin Brayton USA Honda
8 Broc Tickle USA KTM
9 Josh Grant USA Kawasaki
10 Cooper Webb USA Yamaha
DNF Eli Tomac USA Kawasaki

Tussenstand Supercross na 1 van 17 wedstrijden:
1 Marvin Musquin F KTM 26
2 Jason Anderson USA Husqvarna 23
3 Justin Barcia USA Yamaha 21
4 Ken Roczen D Honda 19
5 Weston Peick USA Suzuki 18
6 Cole Seely USA Honda 17
7 Justin Brayton USA Honda 16
8 Broc Tickle USA KTM 15
9 Josh Grant USA Kawasaki 14
10 Cooper Webb USA Yamaha 13
DNF Eli Tomac USA Kawasaki 1

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Simon Cudby

Uw reacties