AMA: Shane Mcelrath begint opnieuw met overwinning.

AMA: Shane Mcelrath begint opnieuw met overwinning.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste wedstrijd van het seizoen winnen heeft natuurlijk iets speciaals. Vorig jaar wist Shane McElrath te zegevieren, dit jaar deed de KTM-rijder dat opnieuw. De 23-jarige Mcelrath is de eerste leider in het MonsterEnergy AMA Supercross 250F WestCoast Kampioenschap. Aaron Plessinger werd ook dit jaar keurige tweede voor Adam Cianciarulo. Voor titelverdediger Justin Hill zat er niet meer in dan de zevende plaats.

De eerste Holeshot Award gaat naar Mcelrath die binnendoor weet te komen bij snelstarter Alex Martin. Christian Craig volgt op de derde plaats voor teamgenoot Chase Sexton en Cianciarulo. In de openingsronde weet Craig zich op te werken naar de tweede plaats terwijl Martin niet veel later Plessinger en Cianciarulo ziet passeren. Zowel Plessinger als Cianciarulo weten op hun beurt ook Craig achter zich te laten. Na ruim vijf minuten wedstrijd heeft leider Mcelrath al zes seconden voorsprong op Plessinger. Inmiddels heeft Joey Savatgy zich opgewerkt naar de vijfde plaats ten kosten van Martin. De Kawasaki-rijder wil echter meer en kan ruim in de tweede helft van de wedstrijd de vierde plaats overnemen. Vooraan veranderd niets meer, net als vorig jaar rijdt McElrath een eenzame wedstrijd en hij wint. Plessinger weet Cianciarulo voor te blijven waarmee er die verschillende merken op het podium mogen klimmen.

Uitslag 250F AMA Supercross WestCoast #1; Anaheim, USA:
1 Shane McElrath USA KTM
2 Aaron Plessinger USA Yamaha
3 Adam Cianciarulo USA Kawasaki
4 Joey Savatgy USA Kawasaki
5 Christian Craig USA Honda
6 Mitchell Oldenburg USA Yamaha
7 Justin Hill USA Suzuki
8 Chase Sexton USA Honda
9 Justin Cooper USA Yamaha
10 Kyle Chisholm USA Yamaha

Tussenstand West SX Lites na 1 van 8 wedstrijden:
1 Shane McElrath USA KTM 26
2 Aaron Plessinger USA Yamaha 23
3 Adam Cianciarulo USA Kawasaki 21
4 Joey Savatgy USA Kawasaki 19
5 Christian Craig USA Honda 18
6 Mitchell Oldenburg USA Yamaha 17
7 Justin Hill USA Suzuki 16
8 Chase Sexton USA Honda 15
9 Justin Cooper USA Yamaha 14
10 Kyle Chisholm USA Yamaha 13

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Onbekend

Uw reacties