Mario Roman (Sherco) wint Alèstrem!

Mario Roman (Sherco) wint Alèstrem!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals dat de voorbije jaren het geval was trok de 24MX Alestrem ook nu weer het (hard) enduro seizoen op gang. De Spanjaard Mario Roman (Sherco) was in Frankrijk de sterkste voor Graham Jarvis en Wade Young. Van Belgische zijde werd Matthew Vanoevelen (Sherco) tiende, Michael Vukcevic (Sherco won de veteranenklasse.

Roman, die vorig jaar tweede werd na Jarvis, had op zaterdag al de proloog gewonnen. Zoals dat hoort bij een hard enduro krijgen de rijders het knap lastig. Zeker door de afstand werd de tweedaagse wedstrijd uiteindelijk behoorlijk zwaar. Topfavoriet Graham Jarvis (Rockstar Energy Husqvarna) lag na de twee eerste ronden derde. In de wetenschap dat het zwaarste werk nog moest komen zag het er veelbelovend uit voor “G-Force” maar dat was buiten een defecte koppeling gerekend, net voor de de laatste ronde. Wonder boven wonder wist Jarvis’ monteur Damien Butler de koppeling snel te vervangen, hierdoor reed uiteindelijk nog van vier naar twee. Roman bleef echter buiten schot.

Voor het Franse Sherco werd de Alestrem een triomf over de hele lijn; eerste eindzege in deze belangrijke wedstrijd in eigen land én twee rijders op het eindpodium. Hoewel hij drie keer zonder benzine viel, was ook Travis Teasdale tevreden. In zijn Beta debuut eindigde hij net naast het podium.

Resultaten – Alestrèm Hard Enduro
1. Mario Roman (Sherco)
2. Graham Jarvis (Husqvarna)
3. Wade Young (Sherco)
4. Travis Teasdale (Beta)

Foto’s: Sherco, Julien Barety

Uw reacties