Nathan Watson domineert in Grayan-et-l’Hôpital

Nathan Watson domineert in Grayan-et-l’Hôpital
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Franse Grayan-et-l’Hôpital werd de voorlaatste wedstrijd van het Franse zandcross kampioenschap verreden. Op het loodzware zandparcours was het uitkijken naar wat de favorieten konden doen, na een tijdje van relatieve rust. Het was de Brit Nathan Watson die de maand rust in het kampioenschap blijkbaar het best had verteerd. De Factory KTM piloot die aankomend seizoen zal deelnemen in de kersverse World Enduro Super Series (WESS) wist namelijk met grote voorsprong zijn concurrenten te degraderen tot figuranten. Op meer dan twee minuten achterstand zagen we Camille Chapeliere over de finish komen en op een derde plaats kwam Daymond Martens als beste laaglander over de finish. De top vijf werd vervolledig door Sebastien Dulot en Timothee Florin.

De leider bij het ingaan van deze wedstrijd, Belg Axel van de Sande finishte op een zesde plaats. Hiermee behoudt hij, met nog één manche te gaan in het kampioenschap, de leiding met zo’n 115 punten voorsprong op Camille Chapeliere en 121 punten op Sebastien Dulot. In de laatste manche, de legendarische wedstrijd van Le Touquet, vallen echter dubbele punten te verdienen. Met dus nog 300 punten te verdienen is Axel van de Sande nog niet zeker van de titel.

Ricky Claus werd in de wedstrijd van Grayan-et-l’Hôpital knap éénentwintigste. Jeffrey Dewulf werd op zijn beurt dan weer gediskwalificeerd na het afsnijden van het parcours.

Eerste 20 piloten Grayan-et-l’Hôpital Course-Sur-Sable

1. WATSON Nathan
2. CHAPELIERE Camille
3. MARTENS Daymond
4. DULOT Sebastien
5. FLORIN Timothee
6. VAN DE SANDE Axel
7. DUMONTIER Romain
8. BLANCHARD Florent
9. HAUQUIER Jeremy
10. BECKER Florent
11. JAGU Julien
12. ABGRALL David
13. MCKEOWN Richard
14. THOMAS Sullivan
15. CAZAUNAU Benjamin
16. LEVREAU Mickael
17. HATTE Thibaut
18. BONNEAU Jeremy
19. ANNELOT Remy
20. THIOLLIER Vincent

Volledige resultaten kan u hier raadplegen.
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: twitter.com/cfs_ffm

Uw reacties