SR75 World Team Suzuki lanceert Shot samenwerking in stijl!

SR75 World Team Suzuki lanceert Shot samenwerking in stijl!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Er werd erg uitgekeken naar de start van Europa’s sterkste SX kampioenschap, ArenacrossUK/Arenacross World Tour, afgelopen zaterdag. Voor het toonaangevende SR75 World Team Suzuki begon het kampioenschap alvast prima met een dubbel podium. Cyrille Coulon eindigde tweede na Charles Lefrançois, regerend kampioen Thomas Ramette werd derde. De opener in Manchester gaf Shot Race Gear, de nieuwe kledijsponsor van SR75 World Team Suzuki, de perfecte introductie tot de fantastische wereld van Arenacross!

Een wijs man zei ooit dat het leven net een doos chocolaatjes is. Je weet nooit wat je zal krijgen. Forrest Gump zou het ook wel eens over Arenacross gehad kunnen hebben met zijn beroemde uitspraak. Dankzij een ijzersterk deelnemersveld waarin ook sterren als Dan Reardon, Cedric Soubeyras, Evgeny Bobryshev, Angelo Pellegrini, Fabien Izoird en Adam Chatfield aantreden was de concurrentie in de ArenacrossUK immers nog nooit zo hevig en de wedstrijden waren nog nooit zo onvoorspelbaar.

am

Links titelverdediger Thomas Ramette met het nummer één, rechts zijn teammaat Cyrille Coulon.

Toch waren in de Manchester Arena veel ogen gericht op Thomas Ramette, drievoudig Arenacross UK kampioen en voormalig Europees kampioen en zijn teammaat Cyrille Coulon, ex-Frans SX1 kampioen. Logisch ook want Ramette begon aan zijn titelverdediging terwijl Coulon in 2017 het kampioenschap leidde tot hij een knieblessure opliep. Thomas had een allesbehalve perfecte avond maar wist via de herkansing wel de finale te halen. Daarin leverde de 26-jarige Fransman een degelijke prestatie en zo herleidde hij een potentiële ramp tot een geslaagde opdracht schadebeperking.

Het SR75 World Team van manager Geoff Walker verwierf een uitstekende reputatie zowel op als naast de baan. Daarnaast heeft het populaire team ook de naam om de dingen anders aan te pakken. Het SR75 World Team Suzuki is namelijk de eerste écht wereldwijd actieve supercrossformatie. Zo komt het team net zoals de voorgaande jaren uit in Groot-Brittannië, de grootste Franse supercross wedstrijden, geselecteerde AMA SX wedstrijden en grootse evenementen buiten kampioenschap zoals de Monster Energy Cup of Red Bull Straight Rhythm. Daardoor kan je Thomas en Cyrille letterlijk over de hele wereld in hun Shot Race Gear uitrusting zien rijden!Ook het SR75 ontwikkelingsteam met Howard Wainwright en Callum Mitchell zal voortaan in Shot Race Gear uitkomen. Wainwright en Mitchell gaan van start in het Britse MX2 kampioenschap en misschien enkele EMX250 ronden. Beide rijders worden begeleid door voormalige GP manchewinnaar Carl Nunn. Voor hun eerste stappen in supercross kunnen ze rekenen op de steun van de ervaren Cyrille Coulon en Thomas Ramette.

Geoff Walker, eigenaar/manager SR75 World Team Suzuki: “Het is erg spannend dat SR75 World Team Suzuki nu samenwerkt met een vet merk als Shot! De rijders zijn ook helemaal weg van de kledij. Ik heb zelf best op hoog niveau gereden, ik weet dus hoe belangrijk het is voor rijders om helemaal vrij en vol vertrouwen de baan op te gaan. Eerlijk gezegd ben ik redelijk obsessief; alles moet zo perfect mogelijk zijn. Dat is ook hoe Shot denkt over crosskledij. Volgens mij is dat de reden waarom Shot Race Gear zo goed bij SR75 World Team Suzuki past!”

Serge Guidetty, Shot Race Gear sportief manager: “Echt super dat we nu Thomas Ramette, Cyrille Coulon en het hele team op Shot hebben. Wat Geoff (Walker) al met zijn team heeft gedaan, is gewoon fantastisch! Het zegt veel over hun passie voor supercross en hoe gedreven ze zijn. Als het uitdagend en fun is dan zijn ze er als de eersten bij om mee te doen, waar ook ter wereld! De energie die het SR75 World Team Suzuki uitstraalt is geweldig. Dat maakt ze tot fantastische ambassadeurs voor Shot Race Gear. Proficiat aan Cyrille en Thomas voor hun puike start van het kampioenschap.”

Foto’s: DBR Magazine

Uw reacties