SX: Tyler Bowers al zeker van de ADAC SX Cup.

SX: Tyler Bowers al zeker van de ADAC SX Cup.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met nog een wedstrijd te gaan heeft Tyler Bowers zich verzekerd van de ADAC SX Cup 2017-2018. De Amerikaan won op vrijdagavond de finale en is niet meer in te halen door de concurrentie. In de ‘Westfalenhallen’ werd Florent Richier tweede voor Dominique Pascal Thury. Door de overwinning van Julien Lebeau is de titelstrijd in de SX2 nog niet beslist!

Na het winnen van de Bar2Bar wedstrijd weet Florent Richier het beste uit de start te komen tijdens de eerste finale van het weekend. De Fransman wordt gevolgd door Dennis Ullrich, Nicholas Schmidt, Bowers en de Australier Kade Mosig. Door de buitenbocht te nemen kan Ullrich op snelheid over de ‘rhythm section’ waardoor de Duitser de leiding neemt! In de eerste ronde weet Bowers zich voorbij te werken aan landgenoot Schmidt waarna de Kawasaki-rijder de aansluiting zoekt bij Richier. De Suzuki-rijder weet in de tweede ronde te profiteren van een foutje dat Ullrich maakt. Ook Bowers kan de 2-takt rijder passeren waarna het duel om de koppositie los barst. Richier voelt de hete adem van Bowers in zijn nek en halverwege de finale slaat de ‘redplate’-houder toe. Hij neemt de leiding over en kijkt niet meer om! Richier wordt tweede maar de strijd om de derde plaats brengt het publiek op de banken. Thury rijdt een knappe finale en weet na Ullrich ook voormalig kampioen Schmidt te passeren. Even lijkt het erop dat Thury de aansluiting gaat vinden bij Richier maar dat laat de Richier niet gebeuren. Thury wordt derde voor Christophe Martin en Ullrich. Voor de Nederlanders Jeffrey Meeurs en Bram van der Hoek was er geen plek in de finale. Hetzelfde geldt voor de Belg Jens Getteman.

In de finale over 15 ronden neemt Lebeau de beste start voor Gradie Featherstone en Dylan Walsh. De leider in de tussenstand, Iker Larranaga-Olano, heeft geen beste start gehad en komt als zesde uit de eerste bocht. De Spanjaard en voormalig kampioen werkt zich snel op naar de vierde plaats en kan in de tweede ronde teamgenoot Walsh passeren. De eerste helft van de wedstrijd weet Featherstone de tweede plaats vast te houden maar Larranaga-Olano is sneller en kan opnieuwe een plek goed maken. Leider Lebeau heeft ruim vier seconden voorsprong met nog acht ronden te rijden. De Husqvarna-rijder probeert de aansluiting te vinden maar Lebeau laat dat niet gebeuren. De Fransman wint voor Larranaga-Olano en de Nieuw-Zeelander Walsh. De titelstrijd is nog spannend, Larranaga-Olano heeft nog acht punten voorsprong op Lebeau!

In de 125cc kwam wist Mario Lucas Sanz te winnen voor de 18-jarige Bo de Clerq en Roel van Ham die wij volgende week in actie zien in Goes. Van Ham, al jaren in Duitsland woonachtig, zal in de Zeelandhallen uitkomen voor GJV Racing.
De 85cc-wedstrijd werd gewonnen door Paul Bloy, hij wist Carl Ostermann nipt voor te blijven en Nick Domann maakte het podium compleet.

Uitslagen ADAC SX Cup #5; Dortmund, Duitsland:
Vrijdag:
SX1
1 Tyler Bowers USA Kawasaki
2 Florent Richier F Suzuki
3 Dominique Pascal Thury D Husqvarna
4 Christophe Martin F Suzuki
5 Dennis Ullrich D KTM

Tussenstand ADAC SX Cup:
1 Tyler Bowers USA Kawasaki 112
2 Dominique Pascal Thury D Husqvarna 80
3 Florent Richier F Suzuki 64
4 Boris Maillard F Suzki 55
5 Cedric Soubeyras F Suzuki 54

SX2
1 Julien Lebeau F Kawasaki
2 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
3 Dylan Walsh N-Z Husqvarna
4 Adrien Malaval F Husqvarna
5 Gradie Featherstone GB Suzuki

Tussenstand ADAC SX Cup:
1 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna 110
2 Julien Lebeau F Kawasaki 102
3 Dylan Walsh N-Z Husqvarna 92
4 Adrien Malaval F Husqvarna 91
5 Nico Koch D KTM 64

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties