AXUK: Cedric Soubeyras wint in Sheffield!

AXUK: Cedric Soubeyras wint in Sheffield!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op de prachtige compacte Arenacrossbaan van Sheffield was er deze zaterdagavond weer van alles te beleven, zoals het ondertussen toch een beetje de gewoonte is geworden bij het Arenacross UK! De heats zorgde ervoor dat namen zoals Cyrille Coulon, Dominique Thury, Jack Brunell, Hugo Basaula, … naar de Head-To-Head LCQ!

In de Heats zelfs waren al namen als Evgeny Bobryshev gesneuveld maar alsook James Dunn, Mike Kras en Jens Getteman en bij deze namen mochten Dominique Thury, Jeck Brunell, Ashley Greedy, … zich vervoegen na de LCQ. Wie zich wel nog kon redden voor de finale in de Last Chance was “Captain Coulon”, Matt Bayliss, Joe Clayton op zijn 250cc machine en Hugo Basaula.

Frans duo van andere planeet

In deze finale zagen we de leider in het kampioenschap Cedric Soubeyras meteen de kopstart nemen. In zijn spoor kreeg hij het gezelschap van Thomas Ramette, meteen ook zijn naaste belager voor de titel. Deze Thomas Ramette trachtte Cedric Soubeyras onder druk te zetten, maar deze reageerde steeds gepast en moest geen gekke dingen doen om z’n collega fransman af te houden. Wat regerend kampioen Ramette ook probeerde, het was allen te vergeefs. Cedric Soubeyras reed naar de overwinning. Na dit duo die duidelijk op een ander niveau acteerde dan hun tegenstanders, zagen we Fabian Izoird als derde over de finish komen. De Brit Adam Chadfield en de Fransman Cyrille Coulon vervolledigde de top vijf.

Met nog één wedstrijd tellend voor het kampioenschap, in Londen, heeft Cedric Soubeyras drie punten voorsprong op Thomas Ramette. De wedstrijd in Hasselt is een losse wedstrijd, niet tellende voor het kampioenschap.

Resultaat Main Event Sheffield – Pro Arenacross UK
1. Cedric Soubeyras – Team FRO Systems
2. Thomas Ramette – SR75 World Team Suzuki
3. Fabien Izoird – Buildbase Honda
4. Adam Chatfield – Team Green Holeshot Kawasaki
5. Cyrille Coulon – SR75 World Team Suzuki
6. Hugo Basaula – Shocktech Kawasaki
7. Charles Le Francois – Buildbase Honda
8. Joe Clayton – Wheeldon Offroad Centre
9. Adrien Escoffier – MVR-D St Blazey Husqvarna
10. Julien Lebeau – JK I-Fly Yamaha Racing
11. Matt Bayliss – Wooldridge Demolition Honda
12. Dan Reardon – JK I-Fly Yamaha Racing

Resultaat kampioenschap Pro Arenacross UK – Na Sheffield
1. Cedric Soubeyras – 106 Ptn
2. Thomas Ramette – 103 Ptn
3. Charles Le Francois – 83 Ptn
4. Fabien Izoird – 81 Ptn
5. Cyrille Coulon – 76 Ptn
6. Hugo Basaula – 74 Ptn
7. Dan Reardon – 65 Ptn
8. Adrien Escoffier – 65 Ptn
9. Jack Brunell – 51 Ptn
10. Ashley Greedy – 45 Ptn
11. Evgeny Bobryshev – 44 Ptn
12. Adam Chatfield – 38 Ptn
13. Nique Thury – 25 Ptn
14. Elliott Banks Browne – 24 Ptn
15. Julien Lebeau – 20 Ptn
16. Joe Clayton – 19 Ptn
17. Matt Bayliss – 15 Ptn
18. James Dunn – 12 Ptn
19. Luke Norris – 8 Ptn

Uw reacties