Cody Webb zegeviert in SuperEnduro GP Spanje!

Cody Webb zegeviert in SuperEnduro GP Spanje!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste ronde van het Spaanse tweeluik, volgende week staat Bilbao op de kalender, leverde heel wat spektakel op. De Amerikaanse titelkandidaat Cody Webb deed in Malaga een goede zaak. Hij won pakte de SuperPole won één manche en leidt nu met 24 punten voorsprong op Taddy Blazusiak. Billy Bolt pakte zijn tweede podium van het seizoen en staat nu derde in de tussenstand. 

Zowel Webb als Jonny Walker waren meteen bij de pinken. Zij plaatsten zich respectievelijk als eerste en tweede in de SuperPole. Walker bleef uit de problemen in d eerste manche. De Brit reed soepel terwijl zijn concurrenten Bolt en Haaker fouten maakten.Uiteindelijk won Walker de eerste race voor Webb en Blazusiak. In een spectaculaire start van de tweede race liep het fout voor Blazusiak. Zijn enorme crash trok de aandacht ieders aandacht maar het was niet het enige dramatische moment. In de tweede manche waren er immers veel valpartijen. Uiteindelijk pakte Webb de overwinning, van nabij gevolgd door zijn landgenoot Haaker.

Ook voor de finale reeks stonden de zenuwen erg gespannen. Alle rijders wilden punten pakken.  SuperEnduro legende Blazusiak maakte, ondanks de pijn, een schitterende comeback! In de eerste bocht kwamen Webb en Haaker met elkaar in aanraking. Bolt en Blazusiak konden onmiddellijk profiteren van dit hectische moment. Uiteindelijk won Blazusiak de 3de race, gevolgd door thuisrijder Alfredo Gomez.

Prestige Class, eindstand: 1. Cody Webb (KTM) 46pts; 2. Jonny Walker (KTM) 44pts; 3. Billy Bolt (Husqvarna) 41pts; 4. Alfredo Gomez (Husqvarna) 37pts; 5. Colton Haaker (Husqvarna) 37pts…
Super Pole : 1. Cody WEBB ; 2. Jonny WALKER ; 3. Colton HAAKER
Heat 1: 1. Jonny WALKER; 2. Cody WEBB; 3. Taddy BLAZUSIAK; 4. Manuel LETTENBICHLER; 5. Billy BOLT; 6. Alfredo GOMEZ; 7. Billy BOLT; 8. Blake GUTZEIT; 9. Benjamin HERRERA; 10. Joan Pau SEGURA…
Heat 2: 1. Cody WEBB; 2. Colton HAAKER; 3. Billy BOLT; 4. Jonny WALKER; 5. Alfredo GOMEZ; 6. Manuel LETTENBICHLER; 7. Blake GUTZEIT; 8. Diogo VIEIRA; 9. Cristobal GUERRERO; 10. Joan Pau SEGURA…
Heat 3: 1. Taddy BLAZUSIAK; 2. Alfredo GOMEZ; 3. Billy BOLT; 4. Manuel LETTENBICHLER; 5. Colton HAAKER; 6. Jonny WALKER; 7. Cristobal GUERRERO; 8. Benjamin HERRERA; 9. Cody WEBB; 10. Diogo VIEIRA…

Tussenstand na 3 ronden: 1. Cody WEBB 155pts; 2. Taddy BLAZUSIAK 131pts; 3. Billy BOLT 124pts; 4. Colton HAAKER 114pts; 5. Jonny WALKER 105pts; 6. Alfredo GOMEZ 105pts; 7. Manuel LETTENBICHLER 99pts; 8. Cristobal GUERRERO 50pts; 9. Blake GUTZEIT 50pts; 10. Danny MCCANNEY 41pts…

Foto’s: Future7Media

Uw reacties