Jeffrey Herlings domineert Hawkstone Park!

Jeffrey Herlings domineert Hawkstone Park!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

KTM Fabrieksrijder Jeffrey Herlings zette op een koud en nat Hawkstone Park een perfecte 1-1-1 score neer. The Bullit stak er dan ook duidelijk met kop en schouders bovenuit. Een ijzersterke Glenn Coldenhoff werd telkens tweede. Yentel Martens was in de MX1 de beste Belg met een mooie 8ste plaats (10-7). In de MX2 pakte Pauls Jonass de eindzege voor Thomas-Kjer Olsen en Conrad Mewse.

Zonder risico’s te nemen, legde Herlings telkens zijn wil op. Dat was geen verrassing, de manier waarop Coldenhoff met name in de tweede manche het gevecht aan ging met zijn teammaat was dat wel! Glenn leidde lang in de tweede MX1 manche en moest pas in de slotfase het hoofd  buigen voor de drievoudige wereldkampioen.

Gautier Paulin die derde werd in de MX1 eindstand én in de Superfinale was erg regelmatig al reed hij eerder anoniem rond.  Teammaat Max Anstie viel -ondanks mindere starts- wel aan. In de eerste manche werd hij derde, in de herneming viel hij echter uit. Lars Van Berkel, Svan Van Der Mierden en Greg Smets werden respectievelijk 12de, 13de en 19de in de MX1.

                                            MX2 winnaar Pauls Jonass maakte het KTM feest compleet!

Dubbelzege Jonass in MX2

In de MX2 klasse gingen de bloemen telkens naar Pauls Jonass. In de eerste manche haalde hij het voor de sterk rijdende Martin Barr en Thomas Kjer Olsen. Ook Davy Pootjes -lang vierde- kwam goed voor de dag, hoewel hij bij het dubbelen van een achterligger ten val kwam eindigde hij zesde. Dat deed de LRT-KTM rijder nog eens over na de pauze. Daarin pakte Pootjes zelfs de kopstart en leidde de eerste ronden. Lars Griekspoor eindigde 22ste bij de kwartliters terwijl Marcel Conijn 23ste werd.

Olsen was iets beter weg in de tweede manche. De Husqvarna fabrieksrijder klom van 4 naar 2, zette de snelste ronde van de wedstrijd op zij naam maar strandde uiteindelijk op enkele seconden van Jonass! Jago Geerts kwam degelijk  voor de dag in de manches met een negende plaats (10-8). In de Superfinale werd de Kemea Yamaha rijder zelfs 6de in de MX2 en 12de algemeen!  Opnieuw was Jonass daarin de beste. De regerende MX2 wereldkampioen eindigde 4de algemeen, Olsen was zevende algemeen.

Alle resultaten kan je hier nalezen.

MX1 eindstand

 1. Jeffrey Herlings 50pts
 2. Glenn Coldenhoff 44pts
 3. Gautier Paulin 38pts
 4. Tommy Searle 32pts
 5. Egeny Bobryshev 31 pts
 6. Graeme Irwin 29pts
 7. Nathan Watson 27pts
 8. Yentel Martens 25pts
 9. Liam Knight 21pts
 10. Ryan Houghton 20pts

MX2 eindstand

 1. Pauls Jonass 50pts
 2. Thomas Kjer Olsen 42pts
 3. Conrad Mewse 38pts
 4. Adam Sterry 34pts
 5. Martin Barr 34pts
 6. Ben Watson 32pts
 7. Davy Pootjes 30pts
 8. Mel Pocock 27pts
 9. Jago Geerts 24pts
 10. Mikkel Haarup 21pts

Superfinale
1. Jeffrey Herlings
2. Glenn Coldenhoff
3. Gautier Paulin
4. Pauls Jonass
5. Tommy Searle
6. Max Anstie
7. Thomas Kjer Olsen
8. Conrad Mewse
9. Ben Watson
10. Nathan Watson
11. Adam Sterry
12. Jago Geerts
13. Martin Barr
14. Graeme Irwin
15. Liam Knight
16. Josh Spinks
17. Yentel Martens
18. Sven Van der Mierden
19. Jonathan Bengtsson
20. Zach Pichon

Foto’s: KTM

Uw reacties