Ook Superfinale is kolfje naar JH84 hand! (+reacties en nieuwtjes)

Ook Superfinale is kolfje naar JH84 hand! (+reacties en nieuwtjes)
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

U kon al lezen hoe Jeffrey Herlings de twee “gewone” reeksen zullen we maar zeggen domineerde, en hoe de Australiërs Jed Beaton en Hunter Lawrence samen met Thomas Kjer Olsen, Adam Sterry en regerend MX2 wereldkampioen Pauls Jonass de 250cc klasse kleurde.

Pauls Jonass imponeert met 250cc tussen 450cc machines

Maar even waren we vergeten dat daar in Lacapelle Marival ook nog een superfinale werd betwist. Een finale die uiteraard ook werd gewonnen door niemand minder dan Jeffrey Herlings. In deze finale werd hij evenwel knap bijgehouden door Max Anstie die, in Herlingstijd slechts op vijf luttele secondes finishte. Achter deze twee was het de Waalse Belg Clément Desalle die knap derde finishte maar dit al op een kleine halve minuut van de overwinnaar. De topvijf werd vervolledig door Shaun Simpson en een op zijn 250cc tussen 450cc motoren ijzersterk presterende Pauls Jonass! Hunter Lawrence viel tegen met een vijftiende plaats. De F&H Kawasaki piloten Jed Beaton en Adam Sterry daarentegen kozen simpelweg eieren voor hun geld, en namen geen risico’s met hun 250cc motor tussen de 450cc motoren en kwamen dus niet aan de start.

Opbouwende dag voor zowel Kevin Strijbos als Jago Geerts

De voor de superfinale geplaatste laaglanders deden het verre van onaardig, zo zette Kevin Strijbos zijn sterke prestatie uit zijn tweede manche verder met een zesde plaats, en zagen we Jago Geerts als twaalfde finishen. De Nederlander Bas Vaesen finishte dan weer op een tegenvallende achttiende plaats. Jeremy Delincé die eveneens mocht deelnemen aan de superfinale haalde helaas niet de finish.

Nieuws uit Frankrijk

Arnaud Tonus kwam vandaag enkel in actie tijdens de tijdstrainingen, waarin hij een tot geen degelijke tijd kwam. Daarna kwam de Zwitser niet meer in actie, dit omwille van een schouderblessure. Hou erg deze blessure is zullen we in de loop van de dagen te horen krijgen via de perskanalen van Yamaha.

De Nederlander Glenn Coldenhoff kwam eveneens nauwelijks in actie in Frankrijk. Hij kreeg op zijn beurt weer af te rekenen met een blessure die hij al opliep in de eerste wedstrijd van het Italiaans kampioenschap. Daar overstrekte de Nederlander zijn vinger, een blessure die over leek te zijn na de sterke prestaties in Hawkstone Park. Maar in Lacapelle Marival overstrekte de Nederlander opnieuw deze vinger en herviel in de blessure. “Niks ernstig” liet Glenn al optekenen maar om geen risico’s te nemen kozen we ervoor om niet meer in actie te komen, en alles te laten helen in functie van het MXGP WK start in Argentinië.

Resultaat Superfinale Lacapelle Marival
1. Herlings, Jeffrey (NED, KTM)
2. Anstie, Max (GBR, HUS)
3. Desalle, Clement (BEL, KAW)
4. Simpson, Shaun (GBR, YAM)
5. Jonass, Pauls (LAT, KTM)
6. Strijbos, Kevin (BEL, KTM)
7. Paulin, Gautier (FRA, HUS)
8. Olsen, Thomas Kjer (DEN, HUS)
9. Watson, Ben (NZL, YAM)
10. Paturel, Benoit (FRA, HON)
11. Valentin, Anders (ESP, HUS)
12. Geerts, Jago (BEL, YAM)
13. Brylyakov, Vsevolod (RUS, YAM)
14. Lawrence, Hunter (AUS, HON)
15. Boisrame, Mathys (FRA, HON)

Uw reacties