Power Maxed Arenacross gaat tot het gaatje!

Power Maxed Arenacross gaat tot het gaatje!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Power Maxed Arenacross Tour gaat al de laatste twee ronden van het reguliere UK kampioenschap in. Toch maakt zowat elk van de top 10 Pro-rijders nog een reële kans om de 2018-titel te pakken!

Slechts veertig punten bedraagt het verschil tussen leider Cedric Soubeyras (Team FRO Systems) en de populaire Rus Evgeny Bobryshev (RFX Suzuki) die momenteel 10de is. Aangezien er in de finale in de Londense Wembley Arena dubbele punten te verdienen zijn, dient de ontknoping van het 2018 Arenacross kampioenschap zich aan als een ware uitputingsslag. In totaal bedraagt de inzet niet minder dan 96 punten in de resterende races….

Kan kampioenschapsleider Cédric Soubeyras zijn positie vast houden?

De hoofdrolspelers, Soubeyras en drievoudig én regerende AX Pro kampioen Thomas Ramette (SR75 World Suzuki), zaten al eerder in een vergelijkbare situaties. Zowel Ramette als Soubeyras zijn immers veteranen van vele oorlogen. Als de twee Franse kemphanen op zaterdag in actie komen in de FlyDSA Arena in Sheffield zal het verschil nauwelijks twee punten bedragen.

Er zijn echter nog veel andere kapers op de kust waaronder de Franse toppers Lefrançois, Izoird en Coulon, één Portuguees (Hugo Basaula), één Australiër (Dan Reardon), een Brit (jack Brunell) en één Rus. Wie kans wel maken op de Arenacross titel zal er dus zijn verstand moeten bijhouden en problemen vermijden.

Terwijl AX steeds populairder wordt en steeds meer internationale rijders er hun hoofddoel van maken tijdens de winter, loopt ook de spanning op de baan op. Soms is die spanning zo voelbaar dat het lijkt alsof er elektriciteit in de lucht hangt. Alle fans zijn het er over eens dat net die onvoorspelbaarheid Arenacross zo boeiend maakt.

Het verloop van het 2018 AX kampioenschap heeft duidelijk gemaakt dat geen enkele rijder -hoe snel of getalenteerd hij ook is- op zijn lauweren kan rusten. Wie had ooit kunnen voorspellen dat elk van de AX Pro-kampioenen, namelijk Adam Chatfield (Team Green Holeshot Kawasaki), Fabien Izoird (Buildbase Honda), Thomas Ramette en ook leading man Soubeyras zouden verwezen worden naar de controversiële herkansing, de zogenaamde Head- to-Head? Of dat een Pro Lites-rijder (250SX) zoals Joe Clayton (Team Green Holeshot Kawasaki) door diezelfde eliminator zou stormen om alsnog een plaatsje in de finale te bemachtigen?

Op het scherp van de snee: Dan Reardon in duel met Thomas Ramette!


Ook in de Pro Lites klasse gaat het trouwens hard tegen onzacht. De top-3 wordt gescheiden door nauwlijks 35 punten. Clayton leidt in de Pro Lites klasse voor Chris Bayliss (Wooldridge Demolition) en Jason Meara (I-Fly JK Yamaha). In de laatste vier races zijn er nog 80 punten voor het grijpen. Clayton, die tot nu toe negen van de tien races  wist te winnen, is duidelijk favoriet. Maar Bayliss en Meara willen maar al te graag aanspraak maken op de eindzege. Zo blijft het dus spannend tot de ontknoping.

Pro Championship tussenstand (met nog twee rondes te gaan);
1. Cedric Soubeyras, 84 punten
2. Thomas Ramette, 82
3. Charles Lefrancois, 71
4. Fabien Izoird, 64
5. Cyrille Coulon, Frankrijk, SR75 World Suzuki, 63
6. Hugo Basaula, Portugal, Shocktech Kawasaki, 60
7. Dan Reardon, 58
8. Adrien Escoffier, 55
9. Jack Brunell, 51
10. Evgeny Bobryshev, 44

Het is dus ver van gedaan en de laatste twee wedstrijden beloven een heuse achtbaan!
De voorlaatste ronde van de Power Maxed Arenacross-serie van 2018 vindt plaats op zaterdag 10 februari in Sheffields FlyDSA Arena. De deuren openen om 18.30 uur en de actie begint om 19.30 uur. Maar je kan hier een pass kopen voor de livefeed!

Foto’s: AXUK

Uw reacties