Ziekenboeg: Voorseizoen velt eerste MXGP toppers!

Ziekenboeg: Voorseizoen velt eerste MXGP toppers!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het startveld van de openings GP in Argentinië kreeg het voorbije weekend een flinke knauw. Op minder dan twee weken van de wedstrijd in Patagonië hangen erg grote vraagtekens over de fysieke paraatheid van o.a. Tim Gajser en Arnaud Tonus.

Honda bracht op zondagavond al snel een update uit over de conditie van 2016 MXGP wereldkampioen. Tim Gajser ging in de derde en laatste ronde van de Internazionali d’Italia met een harde klap tegen de grond. (Check de video hier) De Sloveen leek eerst met zijn hoofd tegen het stuur van zijn CRF450R te knallen toen hij te ever sprong.

Het is bang afwachten hoe snel het herstel van de onfortuinlijke Tim Gajser zal verlopen.

Volgens ooggetuigen was Gajser van z’n voetsteunen gegleden. Hoewel de 21-jarige sterpiloot roerloos bleef liggen en er aanvankelijk werd gevreesd voor een hersenschudding zou de ‘schade’ beperkt blijven tot een dubbele kaakbreuk. Hiervoor onderging “Tiga” onmiddellijk een operatie op zondagavond.

HRC gaf aan dat ze de toestand van Gajser verder zullen toelichten naarmate de kwetsuur evolueert. Toch is het moeilijk voor te stellen dat Tim in staat zou zijn om mee te rijden –laat staan competitief te zijn in Neuquen op 3 en 4 maart. Aangezien ook Brian Bogers nog buiten strijd plaats de blessure van Tim Gajser HRC Honda in een erg vervelende situatie. Naar alle waarschijnlijkheid zal “Tiga” dan ook de eerste GP moeten missen. Hij hoopt er wel weer bij te zijn in Valkenswaard.

Helaas duurde het even vooraleer de schouder van Tonus terug op z’n plaats zat. Over de omvang van de schade is nog geen duidelijkheid.

Tonus en Guillod

In het Franse Lacapelle Marival was Wilvo Yamaha’s Arnaud Tonus het slachtoffer van een val tijdens de training ‘s morgens. Tonus zou hierbij een ontwrichte schouder hebben opgelopen. Omdat het team wacht op verder onderzoek is nog weinig bekend over de gevolgen van deze crash. Teammaat Shaun Simpson, die in Frankrijk vierde werd, stak Tonus op zondagavond al een hart onder de riem op Instagram: “’Ik wil ook graag mijn teammmaat @arnaudtonus een snel herstel wensen na zijn val. Ik hoop dat je er snel weer bij bent.”

In zijn eerste wedstrijd voor Standing Construct KTM maakte Strijbos meteen een goede indruk!

Vanuit Lacappelle waren er wel positieve berichten voor het Standing Construct KTM-team. De heroptredende Kevin Strijbos keerde er terug in competitie na een sleutelbeenbreuk. Met een mooie 5de pplaats in de tweede manche en een 6de plek in de Superfinale liet ‘The Kid’ zien dat hij op de goede weg zit. Voor Guillod zal het na zijn beenbreuk langer duren vooraleer we hem weer in actie zien. Naar alle verwachting wordt het pas april als Guillod terug kan rijden.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: Off Road Pro Racing, Yamaha, MXJuly/Standing Construct

Uw reacties