BK Moerbeke: Silliën snoept Damiaens zege af

BK Moerbeke: Silliën snoept Damiaens zege af
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Moerbeke-Waas ging het Belgisch Kampioenschap motorcross vandaag op zoek naar de opvolgers van Dietger Damiaens (MX1) en (Mark Boot). Hoewel het circuit er gisteren nog nagenoeg perfect bij lag, zorgde de zware regenval de afgelopen nacht voor een loodzware cross. Dankzij winst in de tweede race snoepte Roy Silliën de Inters 500 zege af van Dietger Damiaens (1-2). Bij de zijspannen haalden Marvin Vanluchene/Ben Van Den Bogaart het voor de Vermak brothers.

Zoals te vrezen viel, lag de opkomst in de Inters categorieën erg laag. Zo gingen in de 500 wedstrijd 26 rijders van start over de vier klassen (Inters/Nationalen/Seniors/Juniors) heen. Poleman Dietger Damiaens liet het niet aan zijn hart komen. In de eerste manche haalde hij Roy Silliën terug en kwam met bijna drie seconden voorsprong over de meet. Gordano Natale werd op ruime afstand derde, terwijl Jochem Walckiers – 4de algemeen- de rapste Nationaal was.

Dietger Damiaens schreef de eerste reeks op zijn naam.

Silliën kwam in de drogere herneming rap op kop en zou de leiding niet meer af staan. Damiaens was als 4de weg maar een foutje in de 4de ronde kwam ‘m duur te staan. Hoewel hij in de slotfase nog flink kwam opzetten, moest Dietger uiteindelijk buigen voor Silliën. Bij de Nationalen werd Walckiers nu 2de na teamgenoot Benonit. Na zijn derde plaats in de tweede clubcross van RES Axel pake Jochem wel de eindzege voor Benonit en Dylan Mayné.

In de MX2 stak voormalige Enduropale winnaar Daymond Martens er bovenuit. De Yamaha-rijder met het nummer 23 won vlot de eerste manche voor Mark Boot. De regerende MX2 kampioen beet zich echter vast en eindigde nu op 3,6 seconde van Martens. Tim Louis, de MX2 revelatie van vorig jaar, mocht als derde Inter (5-3) mee op het podium. Streekrijder Tallon Verhelst liet zien dat hij één week voor Valkenswaard de goede vorm te pakken heeft. Tallon won beide 250 manches bij de Nationalen met groot machtsvertoon nadat hij ‘s morgens knap de tweede tijd algemeen had neergezet in de erg modderige tijdstraining.

Alle resultaten van vandaag vind je hier

Race 1 – Open 500 (INT/Nat./Sen./Jun.)
1. Dietger Damiaens
2. Roy Silliën
3. Gordano Natale
4. Jochem Walckiers
5. Dylan Mayné
6. Jérôme Benonit
7. Didier Ghaye
8. Francis Van Gestel
9. Joshua Feytons
10. Corentin Mary

Race 2 – Open 500 (INT/Nat./Sen./Jun.)
1. Roy Silliën
2. Dietger Damiaens
3. Gordano Natale
4. Jérôme Benonit
5. Jochem Walckiers
6. Dylan Mayné
7. Donny Schmidt
8. Joshua Feytons
9. Maxime Lurkin
10. Wim Vanderheyden

Race 1 – Open 250 (INT/Nat./Sen./Jun.)
1. Daymond Martens
2. Mark Boot
3. Tallon Verhelst
4. Michael Bruyninckx
5. Tim Louis
6. Mattéo Puffet
7. Kristof Van Vaerenbergh
8. Alain Voermans
9. Rémi Fraikin
10. Bo De Clercq

Race 2 – Open 250 (INT/Nat./Sen./Jun.)
1. Daymond Martens
2. Mark Boot
3. Tim Louis
4. Tallon Verhelst
5. Rémi Fraikin
6. Kristof Van Vaerenbergh
7. Bryan Engelen
8. Benjamin Doneux
9. Mattéo Puffet
10. Charly Colart

Inters  500 eindstand
1. Roy Silliën 47
2. Dietger Damiaens 47
3. Gordano Natale 40

Nationalen 500 eindstand
1. Jochem Walckiers 47
2. Jérôme Benonit 45
3. Dylan Mayné 42
4. Donny Schmidt 33
5. Joshua Feytons 32
6. Niels Baetens 29
7. Francis Van Gestel 18

Inters 250 eindstand 
1. Daymond Martens 50
2. Mark Boot 44
3. Tim Louis 40
4. Rémi Fraikin 36
5. Bryan Engelen 32

Nationalen 250 eindstand
1. Tallon Verhelst 50
2. Kristof Van Vaerenbergh 42
3. Michael Bruyninckx 40
4. Benjamin Doneux 34
5. Jelle Van De Walle 31
6. Bo De Clercq 31
7. Alain Voermans 31
8. Bo Petersen 25
9. Arnaud Herinne 24
10. Jammy Cornil 13

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties