COLUMN: Wannes Van De Voorde

COLUMN: Wannes Van De Voorde
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het seizoen is weer begonnen en ook de beloftevolle 125cc piloot Wannes Van De Voorde komt onder stoom. Hier is Wanny’s tweede column van het jaar. Enjoy!

Hier de Wanny nog eens se….   In januari heb ik met de BMB selectie voor Team Belgium en Yves Devlaminck een 2-daagse stage afgewerkt in Duinkerke. Bitter koud toch nog deze tijd van het jaar in België. Tijdens de krokusvakantie zijn we dan tot mijn grote vreugde opnieuw richting Spanje en zon vertrokken met Jimmy ‘Jimbo’ Verburgh en het F4E Racing team. Samen met mijn teamgenoten Mario San Lucas en Kjell Verbruggen heb ik deelgenomen aan de eerste wedstrijd van het Spaans Kampioenschap in Albaida met een mooie 7de plaats als eindresultaat. De laatste 2 dagen zijn we afgereisd naar RedSand Mx Park waar de Spaanse trainer Paco Rico ons nog eens goed onder handen heeft genomen. Er werd vooral op mijn schakelen gewerkt en het aanvoelen en luisteren naar mijn motor.

Ik leg de lat altijd nogal hoog voor mezelf en hoewel ik voel dat ik grote stappen aan het zetten ben, wil ik toch altijd meer en beter. Jimbo zegt me altijd dat ik niet zo streng voor mezelf moet zijn en meer moet leren genieten van het rijden. Maar dat komt vanzelf wel terug denk ik als ik mezelf heb kunnen bewijzen tegenover mijn nieuwe team. Het geeft gewoon een extra druk om het goed te doen voor al die mensen die mij dit jaar deze enorme kansen geven en achter mij staan. Vooral dankzij Jimbo en Robin Vermeiren van Denicol Motor Oils krijg ik deze kans om Europees te gaan rijden dit seizoen en mijn droom te beleven.

 

 

Eens terug in België ben ik opnieuw met mijn mechanieker Tom Steensels volop gaan trainen en testen met mijn nieuwe KTM. Dankzij Tom en alle partners van het team zoals WP Suspensions, PPS pipes, RR Racing parts, etc en de tuning door Jimbo zijn pa heb ik een machientje dat loopt als een trein….me happy 🙂 Ook hebben we onze nieuwe tenues gekregen van Scott en Shiroh helmets…. echt vet allemaal. Ik geniet er met volle teugen van zoals een klein kind in een snoepwinkel.

Vorige week kregen we dan ook nog eens het goede nieuws van Motorsportfuture van Sport Vlaanderen dat ze mij onder hun vleugels willen nemen. Samen met Liam Everts en Jago Geerts gaan ze me uitgebreid begeleiden en zal Marvin Van Daele mijn persoonlijke begeleider worden. Wat een eer opnieuw! Nadat ik heb kunnen kennismaken met Marvin zie ik deze samenwerking helemaal zitten. Toch wil ik nog even Nick Triest bedanken die mij echt wel wat heeft opgevangen in de tussenperiode. ’t Is een maat van mij waar ik altijd op kan terugvallen.

Dan was er eindelijk “the moment of truth”… de eerste ONK wedstrijd in Gemert vorig weekend. Hoewel ik voelde dat de vorm goed zat, was het toch even kijken en wachten hoe ver ik zou staan tegenover de rest. De grote Nederlandse kleppers Raivo Dankers en Raf Meuwissen waarmee ik het MXGP Rookies project heb gedaan waren ook aanwezig. Heb nog een leuke babbel kunnen doen met de Nederlandse bondscoach Marcel Hartman die mij toch wel wat blijft opvolgen, echt tof. Met een deelnemersveld van om en bij de 80 piloten 125cc en een harde bevroren ondergrond was de uitdaging groot. De eerste reeks had ik de holeshot maar kwam ten val in de eerste bocht. Hierdoor moest ik als laatste opnieuw vertrekken maar ben ik toch kunnen terugkomen tot plaats 10. De tweede reeks opnieuw holeshot en heb ik tot de laatste ronde de leiding kunnen houden. Dan opnieuw gevallen maar toch als 2de gefinisht. Eindresultaat 4de. Zeer tevreden hierover, zeker omdat ik in de 2e reeks de beste tijd heb kunnen neerzetten. Mijn zelfvertrouwen heeft hierdoor toch wel een boost gekregen en heb ik de bevestiging gekregen dat we goed bezig zijn.

Dan was er dit weekend het tweede ONK in Boekel. De weersomstandigheden waren al iets beter en het parcours lag er vrij goed bij. De eerste reeks was ik goed uit de start en kon ik goed mee met de kopgroep en kwam ik als 3de aan. De tweede reeks was de start iets minder maar kon ik toch als 5de finishen. In de totaaluitstand van de dag was ik 3e en stond ik voor het eerst in een ONK mee op het podium. Toch wel een mooi gevoel.

Voorlopig sta ik 3de in de tussenstand van het ONK en volgende week is er de eerste Dutch Masters in Markelo. Ik kijk er echt naar uit, met een positieve blik op de toekomst.

Foto’s: Niek Fotografie
Galerij: Ellen Provost

Uw reacties