EMX250: Ervaring tegen vers bloed.

EMX250: Ervaring tegen vers bloed.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Komend weekend begint het Europees Kampioenschap 250cc op het Redsand MX Park. Het EMX250 is voor de meeste rijders een horde op de weg naar het maximale; het Wereld Kampioenschap. Er zijn ook rijders die dit kampioenschap gebruiken om vertrouwen te tanken om later nogmaals in het WK actief te worden. In het verleden deden Mel Pocock, Valentin Guillod en Simone Furlotti dat al. Steven Clarke won de titel maar vond geen plekje in het WK en Nick Kouwenberg ging zijn titel verdedigen omdat geen plek in het WK niet werd gevonden.

Kanshebbers:
Helemaal vers bloed is Miro Sihvonen niet want hij is al langer in het EMX250 actief. De echte doorbraak van de Fin bleef vorig jaar uit door een zware blessure. Voor ons is de Diga KTM Junior Racing-rijder de favoriet voor de titel al is zijn voorbereiding door een andere blessure iets belemmert. Sihvonen zal het moeten opnemen tegen Mathys Boisrame, Tristan Charboneau, Roan van de Moosdijk en Maxime Renaux. De beste kans op de titel heeft dus Yamaha met drie rijders tegen een KTM-rijder en een Honda-rijder. De Amerikaan Charboneau en Eindhovenaar Van de Moosdijk (17) zijn teamgenoten binnen het SDM-DP19 Racing Team van David Philipparts. De Fransman Renaux (17) wist in 2015 het FIM WK Junior 125cc te winnen maar kende daarna twee seizoenen vol blessureleed!

Goude Ouwe:
Tegenover de kanshebbers staan natuurlijk de outsiders met voormalig kampioen Clarke, zijn teamgenoot Freek van der Vlist en de REVO Husqvarna-rijders Martin Barr en Pocock! Alle vier rijders die met een goed seizoen hun marktwaarde voor 2019 proberen op te krikken maar alleen Van der Vlist zou in 2019 nog in het WK MX2 kunnen uitkomen omdat hij in 1996 is geboren.

Laaglanders:
Naast de al genoemde Van de Moosdijk en Van der Vlist is de Nederlandse inbreng dit jaar beperkt tot Marcel Conijn en Kevin Buitenhuis. Met vier deelnemers blijft Nederland echter ruim voor op Belgie want die hebben helemaal niemand in het EMX250! Cyril Genot zou het EMX250 gaan rijden maar hem zien wij niet terug op de deelnemerslijst.

Nieuwkomers:
Vanuit de 125cc komen nieuwe namen over zoals Mikkel Haarup, Kevin Horgmo, Brian Moreau en Junior 125cc Wereld Kampioen Gianluca Facchetti! Wij zijn erg benieuwd wat deze kanjers kunnen laten zien in deze verschrikkelijk zware klasse. Haarup zal de eerste wedstrijd echter missen door een sleutelbeenbreuk maar zal daarna zeker mooie dingen kunnen laten zien. Zondagmorgen weten wij meer als de eerste kaarten van 2018 zijn geschud onder de Spaanse zon want de weersvoorspellingen zijn gelukkig beter dan afgelopen weekend in Valkenswaard!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #CreyMertRacing

Uw reacties