KNMV: Herlings begint foutloos aan DMofMX.

KNMV: Herlings begint foutloos aan DMofMX.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals verwacht heeft Jeffrey Herlings de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc gewonnen. De KTM-rijder wist beide manches op ‘De Herikerberg’ te winnen voor Husqvarna-rijders Gautier Paulin (2-2) en Max Anstie (3-3). Achter de leider in het Wereld Kampioenschap MXGP werd er stevig gevochten om de ere plaatsen en het prijzengeld.

In de eerste manche neemt Romain Febvre de beste start, hij wint de HGS Holeshot Award voor Herlings, Coldenhoff, Paulin en Shaun Simpson. De Brit weet dankzij knap stuurwerk zich naar de leiding te rijden en verdwijnt als eerste de bossen in. Daar komt regerend kampioen Herlings als eerste weer tevoorschijn. Coldenhoff kan in de tweede ronde de tweede plaats overnemen terwijl Simpson steeds verder terug zakt. Febvre gaat voorbij aan de WILVO-rijder die even later ook Paulin en Max Anstie voorbij ziet komen.

Na bijna vijftien minuten wedstrijd neemt Febvre de tweede plaats over van Coldenhoff die niet veel later ook Paulin ziet passeren. De IceOne Racing-rijder komt vervolgens op bedrijfstemperatuur en kan ook landgenoot Febvre nog passeren. Dit alles gebeurd ver achter de rug van leider Herlings die eenvoudig de overwinning pakt. Paulin wordt tweede voor Anstie die in de laatste ronde Febvre weet te verrassen! Febvre komt dus als vierde over de finish voor Coldenhoff. In de eerste bocht is Evgeny Bobryshev ten val gekomen en na tien minuten wedstrijd gaat het opnieuw mis. Daarna besluit de Rus de wedstrijd te verlaten.

De tweede manche weet Anstie als eerste de eerste bocht in te gaan maar de HGS Holeshot Award gaat naar voormalig Wereld Kampioen Febvre. Herlings heeft geen geweldige start maar hij weet de eerste bocht kort te draaien en kan hierdoor opklimmen naar de tweede plaats voor Paulin, Bobryshev en Anstie. In de eerste ronde neemt Herlings de leiding over van de Yamaha-rijder die zich niet zomaar gewonnen geeft. De 26-jarige in Epinal geboren crosser laat een paar keer zijn voorspatbord zien aan de leider. Door een foutje verliest Febvre de aansluiting en even later komt Paulin naar de tweede plaats.

De strijd om de tweede plaats gaat tussen het kwartet Paulin, Febvre, Anstie en Simpson. Er wordt geregelmatig pas posities gewisseld maar aan de koppositie wordt niet getornd. Herlings wint 25 seconden voorsprong op Paulin en Anstie weet landgenoot Simpson nog achter zich te krijgen. In de laatste ronde lukt Febvre dat ook en hij wordt dus vierde voor Simpson. Coldenhoff kan het tempo voor hem niet volgen en moet tevreden zijn met de zevende plaats voor Bobryshev en Kevin Strijbos wordt achtste en is de laatste rijder die niet op een ronde wordt gezet.

Op tweede Paasdag gaat de KNMV Dutch Masters of Motocross verder op het circuit ‘De Bargen’ in Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #1 500cc; Markelo, NL

Tijdtraining

1 Jeffrey Herlings NL KTM 1.38,070
2 Romain Febvre F Yamaha 1.38,213
3 Glenn Coldenhoff NL KTM 1.39,940
4 Evgeny Bobryshev Rus Suzuki 1.40,393
5 Max Anstie GB Husqvarna 1.40,762

1e manche

1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Gautier Paulin F Husqvarna
3 Max Anstie GB Husqvarna
4 Romain Febvre F Yamaha
5 Glenn Coldenhoff NL KTM
6 Shaun Simpson GB Yamaha
7 Kevin Strijbos B KTM
8 Filip Bengtsson S Yamaha
9 Sven van der Mierden NL Yamaha
10 Jeffrey Dewulf B KTM

2e manche

1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Gautier Paulin F Husqvarna
3 Max Anstie GB Husqvarna
4 Romain Febvre F Yamaha
5 Shaun Simpson GB Yamaha
6 Glenn Coldenhoff NL KTM
7 Evgeny Bobryshev Rus Suzuki
8 Kevin Strijbos B KTM
9 Filip Bengtsson S Yamaha
10 Maxime Desprey F Kawasaki

MX1 Dagklassement

1 Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2 Gautier Paulin F Husqvarna 2-2
3 Max Anstie GB Husqvarna 3-3
4 Romain Febvre F Yamaha 4-4
5 Shaun Simpson GB Yamaha 6-5

Tussenstand KNMV DMofMX 500cc na 1 wedstrijd

1 Jeffrey Herlings NL KTM 50
2 Gautier Paulin F Husqvarna 44
3 Max Anstie GB Husqvarna 40
4 Romain Febvre F Yamaha 36
5 Shaun Simpson GB Yamaha 31

Door: Steven van Kempen/KEMCO | Foto: #NiekFotografie

Uw reacties