MX Elite: Paturel en A. Aubin nemen winst in Gueugnon! (+video)

MX Elite: Paturel en A. Aubin nemen winst in Gueugnon! (+video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Fransen staan niet voor niks bekend als een ietwat arrogant volkje, uitgaand van hun eigen sterkte plannen ze al enkele jaren manches van het Frans “24MX Tour Elite Motocross” kampioenschap gelijktijdig met manches van het wereldkampioenschap. Iets wat ondenkbaar is bij ons in Nederland of België werkt bij deze Zuiderlingen duidelijk wel. Ditmaal konden ze dan ook weer rekenen op een sterk deelnemersveld in beide klasse met o.a. ook de Belg Damon Graulus die uitkomt voor het JPM Suzuki team.

Onze laaglander kwam helaas niet in het wedstrijdverhaal voor, en liet op Facebook weten tweemaal zijn starts te hebben verknalt en dat een inhaal jacht hem een 6de en 7de plaats opleverde. Toch stelde het rijden hem niet tevreden. Wie wel tevreden terugkeerde uit Gueugnon was Benoit Paturel, de man op de zwarte motor, wist beide manches te winnen en dat in beide manches voor regerend kampioen Xavier Boog en voor Greg Aranda. Dit drietal toonde zich duidelijk de sterkste op het ijzige en eveneens besneeuwde parcours!

In de MX2 klasse ging de overwinning naar Arnaud Aubin. De jongere broer van Nico, claimde de tweede plaats in de eerste manche en nam de overwinning in de tweede manche om zo met 47 punten de overal overwinning te nemen. Dit voor Mathys Boisrame die tweemaal een derde plaats liet optekenen voor een tweede plaats in het algemeen dag klassement. Florent Richier vervolmaakte het podium met zijn vijfde en een tweede plaats. De overwinnaar van de eerste manche in de MX2 klasse; Jimmy Clochet kwam niet tot scoren in de tweede reeks en dat koste hem een mooi eindresultaat.

Top 10 – 24MX Tour MX2
1. AUBIN Arnaud – 47 Punten
2. BOISRAME Mathys – 40 Ptn
3. RICHIER Florent – 38 Ptn
4. GIRAUD Henri – 33 Ptn
5. DO Thomas – 32 Ptn
6. VIALLE Tom – 29 Ptn
7. STRUBHART MOREAU – 25 Ptn
8. CLOCHET Jimmy – 25 Ptn
9. DHO William – 21 Ptn
10. GOUPILLON Pierre – 21 Ptn
Top 10 – 24MX Tour MX1
1. PATUREL Benoit – 50 Punten
2. BOOG Xavier – 44 Ptn
3. ARANDA Gregory – 40 Ptn
4. AUBIN Nicolas – 31 Ptn
5. CLERMONT Jason – 31 Ptn
6. NICHOLLS Jack – 31 Ptn
7. MALLET Simon – 30 Ptn
8. GRAULUS Damon – 29 Ptn
9. ANNELOT Remy – 24 Ptn
10. DERCOURT Nicolas – 22 Ptn

Uw reacties