MXGP: Wie staat er op de blessurelijst voor Valkenswaard?!

MXGP: Wie staat er op de blessurelijst voor Valkenswaard?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Motocross is nu éénmaal een blessuregevoelige sport, volgen wie wel of niet in de lappenmand ligt is dan soms ook een hele opgave. Daarom hebben we voor elke Grand Prix een blessurelijst. Daarop kan u dan even napluizen wie, waar en wanneer er gekwetst is geraakt en of er al een datum bekend is voor zijn wederoptreden. U kan de vorige lijst en in de toekomst lijsten ook steeds blijven raadplegen!

MXGP Piloten

Jordi Tixier: Afgescheurde pees in de rechter pols – 8 april GP Trentino
De Fransman die dit jaar uitkomt voor het kersverse BOS team, voelde tijdens het rijden in Hawkstone Park pijn in de pols zoals hijzelf beschrijft. Daarop werd besloten zijn eigen arts in Parijs te gaan raadplegen en deze had geen leuk nieuws voor de voormalige wereldkampioen MX2. Een gescheurde pees in de rechter pols bezorgde Jordi Tixier deze pijn. Een operatie was onafwendbaar, waarbij de pees werd hersteld. Deze operatie verliep succesvol en onlangs werd bekendgemaakt dat het doel is om in de Grand Prix van Trentino opnieuw in competitie te treden.

Tim Gajser: Dubbele kaakbreuk – Wederoptreden in Valkenswaard
Tijdens de laatste manche van het Italiaanse kampioenschap in Mantova, ging de tweevoudig wereldkampioen hard onderuit. Hierbij klapte z’n hoofd en nek strak op het stuur en liep hij volgens het HRC persbericht een dubbele kaakbreuk op. In datzelfde persbericht was te horen dat de Sloveen in Valkenswaard er weer bij zou zijn. Iets wat hij ondertussen op zijn eigen sociale media heeft bevestigd. Het is nu afwachten hoe sterk de tweevoudig wereldkampioen zal terugkeren in competitie en welk resultaat Tiga kan halen in de Grand Prix van Europa!

Thanks to everyone who stand by my side in last couple of weeks. I am so thankful🙏🏻 Smile and appreciate every moment of your life 🙏🏻😀 fall seven times. Stand up eight 💪 Never give up – main goal! See you in Valkenswaard! #love you my love @spelamotaln, you make everything way more easier ❤️

Een bericht gedeeld door Tim Gajser (@tiga243) op

Brian Bogers: Gebroken & ontwrichte rechter voet en enkel – Inactiviteit onbekend
Brian Bogers brak en ontwrichte tijdens de persvoorstelling van de nieuwe Honda CRF250 machine, begin december, bij wat het HRC persbericht noemde een domme val zijn rechter voet en enkel. Meteen werd duidelijk dat dit geen breuk van 6 weken en klaar ging worden voor de kersverse MXGP aanwinst. Er is echter licht aan het einde aan de tunnel. Uit het laatste bericht mochten we opmaken dat Brian Bogers lichte, voor de voet onbelaste trainingen mocht starten en dat midden maart mogelijks mocht worden gestart met belaste oefeningen. Bemoedigende progressie! Al zal het nog even tijd vergen voor we hem op zijn Honda achter het starthek zullen zien staan.

Arnaud Tonus: Ontwrichte linkerschouder – inactiviteit onbekend
De Zwitser ontwrichte zijn linkerschouder tijdens de tijdstraining van de voorbereidingswedstrijd in LaCapelle-Marival. De 26-Jarige Yamaha piloot moest na dit ongeval een reconstructieve schouderoperatie ondergaan. Dit gebeurde op 20 februari in Geneve bij Dr. Gregory Cunningham. Hoe lang de Wilvo Yamaha piloot uit is, is voorlopig onbekend.

Valentin Guillod: Gebroken linker scheen- en kuitbeen. – inactiviteit onbekend
Met Valentin Guillod hebben we nog een Zwitser in de lappenmand. De jongeman die dit seizoen uitkomt voor Standing Construct KTM brak 19 januari bij een crash in training zijn linker scheenbeen en kuitbeen. Een blessure die de meteen een flinke hypotheek legt op zijn komende seizoen. Na een operatie en 14 dagen ziekenhuis, is het nu afwachten hoe de revalidatie zal verlopen om te weten wanneer de KTM piloot terug in actie zullen zien.

2018 set up on point, leg going better, unfortunately not good enough to be behind the gate for the 1st @mxgp start. Thanks to @standingktm, sponsors & fans for the great support. 👌🏻 Style 2018 au top, ma jambe va mieux, malheureusement pas assez bonne pour être derrière la grille en Argentine. Merci à mon team, sponsors et fans pour le soutien.👌🏻 @standingktm @tissot_official @acerbismotorsport @6dhelmets @alpinestars @100percent_moto

Een bericht gedeeld door Valentin Guillod (@valentinguillod92) op

Yentel Martens: Scheur in voorste kruisband – inactiviteit onbekend
In een Argentijns motocross en enduro avontuur liep Yentel Martens een vervelende blessure op aan de knie. De jongeman die dit jaar géén doel had gemaakt van de EMX300 titel en die ook geen vaste MXGP piloot is liep een scheurtje op in de voorste kruisband. Het is nu afwachten of Yentel onder het mes moet om deze scheur te herstellen, of dat de operatie kan worden afgewend of uitgesteld door stabilisatie oefeningen.

MX2 piloten

Brian Hsu: Ontwrichte schouder – inactiviteit onbekend
Brian Hsu kwam in Italië ten val en ontwrichte daarbij zijn … schouder, zonder tussenkomst van derden zette de schouder van de Duits Hongaarse Taiwanees zich terug in de kom. Dit is meestal een goed teken, door de pijn komt de Grand Prix van Valkenswaard echter te vroeg, deze week ondergaat de Kawasaki piloot enkele tests om te zien hoe zwaar de schade is en of deze, al dan niet operatief moet worden hersteld, en wat zijn inactiviteit zal zijn.

Simone Furlotti: Polsblessure – inactiviteit onbekend
De Italiaan Simone Furlotti maakt dit jaar de overstap naar het WK MX2. De Italiaan kent echter niet de ideale voorbereiding, op 8 januari blesseerde de Italiaan zich namelijk aan de pols. Tien dagen later startte hij reeds met de revalidatie, met net zoals de GP van Neuquen komt ook de Grand Prix van Valkenswaard nog te vroeg voor de Italiaan.

#tbt EMX250 Valkenswaard 2017 🇳🇱 would be great to race MX2 this weekend but I'm not ready yet @smaction_mcmigliori @yamaharacingcomofficial @tcxboots @ufoplastofficial @ethenitaly @mobiusbraces @tomasin_race_engine_ @dsn_training #revsyourheart #teamSF95 📷 @gatedropmx

Een bericht gedeeld door Simone Furlotti #95 (@sf95) op


Anton Gole: Gebroken linker scaphoid – Wederoptreden in GP Red Sand
De Zweed Anton Gole kwam eind februari ongelukkig te val, daarbij zette de I-Fly JK Yamaha piloot zijn linker hand om zijn val te breken. Helaas brak hij daarbij zijn scaphoid, ook wel schippersbodje genoemd. Daardoor miste hij de Grand Prix in Neuquen en nu ook de Grand Prix in Valkenswaard. Het goede nieuws is dat de motortraining binnenkort kan worden hervat, dit zodat Anton Gole op 24-25 maart in de Grand Prix van Spanje zijn rentree kan maken.

Note: Hebben we een geblesseerde over het hoofd gezien? Laat het hieronder dan zeker even weten in een comment met uw facebookaccount! Samen kunnen we enkel beter worden!

Tekst & Bewerking intro foto: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties