Boog domineert 24MX Elite kampioenschap in Romagné

Boog domineert 24MX Elite kampioenschap in Romagné
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend kwamen in Romagné de heren die strijden om het Franse kampioenschap opnieuw samen om hun tweede ronde van het kampioenschap af te werken. Voor ons laaglanders is het vanaf dit jaar steeds uitkijken naar de resultaten van Damon Graulus. Zijn aanwezigheid maakt het kampioenschap nog een stukje aantrekkelijker al zijn namen als Xavier Boog, Nico Aubin, Gregory Aranda en andere ook geen onbekende in het motocrosswereldje.

In Romagné kregen de aanwezige fans in de MX1 klasse een demonstratie te zien van regerend Frans kampioen Xavier Boog. De Honda piloot uitkomend voor het MotoBlouz SR Honda team wist in beide manches de kopstart te nemen en zo van kop tot finish beide wedstrijden te domineren. De Fransman lijkt in zijn beste vorm te zitten sinds zijn afscheid van het Grand Prix circuit en toont bij momenten flitsen van de Xavier Boog uit zijn Fabrieks Kawasaki periode.

De eerste manche was het Greg Aranda die het meest in de buurt wist te blijven van Xavier Boog, de Kawasaki piloot finishte dan ook tweede voor de Belg Damon Graulus die knap derde finishte voor Nico Aubin en Valentin Teillet. In de tweede manche toonde opnieuw Greg Aranda zich de beste of the rest, ditmaal wist Nico Aubin de derde plaats binnen te rijven voor Nicolas Dercourt en Damon Graulus.

In het kampioenschap om de MX1 titel staat Xavier Boog met 94 punten bovenaan, daarmee telt hij tien punten meer dan Greg Aranda en al vijfentwintig punten meer dan de derde in de stand Nicolas Aubin. Damon Graulus staat knap vierde in het klassement op negenentwintig punten.


De MX2 piloten waren kwamen eveneens in actie in Romagné. Daar zagen we Grand Prix piloot Stephen Rubini beide manches winnen. De eerste manche zagen we Stephen Rubini zich de sterkere tonen van Pierre Goupillon van Bud Kawasaki, Tom Vialle, Mathys Boisrame en Arnaud Aubin. In de tweede manche moest Stephen Rubini in een duel afrekenen met Brian Strubhart Moreau voor de overwinning. Op de derde plaats zagen we Mathys Boisramé finishen voor Arnaud Aubin en Thomas Do. De dag overwinning ging uiteraard naar Stephen Rubini voor Mathys Boisramé en Arnaud Aubin. In het kampioenschap staat momenteel Arnaud Aubin aan de leiding met drie punten voorsprong op Mathys Boisramé en alreeds achttien punten op Thomas Do.

Nog een interessante noot, in de 125cc klasse ging de overwinning naar Tom Guyon, die Fabrieks Yamaha piloot Thibault Benistant en Matheo Miot met zich mee op het podium kreeg.

Het kampioenschap kent op 5 en 6 mei zijn derde manche en dat in Bitche.

Eeste manche MX1
1. Xavier Boog, 2. Greg Aranda, 3. Damon Graulus, 4. Nicolas Aubin, 5. Valentin Teillet, 6. Jason Clermont, 7. Nicolas Dercourt, 8. Remy Annelot, 9. Charles Lefrançois, 10. Lucas Imbert

Tweede manche MX1
1. Xavier Boog, 2. Greg Aranda, 3. Nicolas Aubin, 4. Nicolas Dercourt, 5. Damon Graulus, 6. Valentin Teillet, 7. Jason Clermont, 8. Remy Annelot, 9. Lucas Imbert, 10. Charles Lefrançois

Eindstand MX1 Romagné
1. Xavier Boog, 50, 2. Greg Aranda, 44, 3. Nicolas Aubin, 38, 4. Damon Graulus, 36, 5. Nicolas Dercourt, 32

Tussenstand 24MX Tour na 2 ronden
1. Xavier Boog, 94, 2. Greg Aranda, 84, 3. Nicolas Aubin, 69, 4. Damon Graulus, 65, 5. Jason Clermont, 60, 6. Nicolas Dercourt, 54, 7. Benoit Paturel, 50, 8. Remy Annelot, 50, 9. Hugo Roussaly, 37, 10. Jake Nicholls, 31

Eeste manche MX2
1. Stephen Rubini, 2. Pierre Goupillon, 3. Tom Vialle, 4. Mathys Boisrame, 5. Arnaud Aubin, 6. Thomas Do, 7. Henri Giraud, 8. Jimmy Clochet, 9. Enzo Toriani, 10. Forent Richier

Tweede manche MX2
1. Stephen Rubini, 2. Brian Moureau, 3. Mathys Boisrame, 4. Arnaud Aubin, 5. Thomas Do, 6. Romain Pape, 7. Anthony Bourdon, 8. Maxime Renaux, 9. Forent Richier, 10. Enzo Toriani

Eindstand MX2
1. Rubini 50, 2.Boisrame 38, 3. Aubin 34, 4. Do 31, 5.Pape 25

Tussenstand 24MX Tour na 2 ronden
1. Aubin 81, 2. Boisrame 78, 3. Do 63, 4.Richier 61, 5. Giraud 51, 6. Rubini 50, 7. Vialle 49, 8. Clochet 47, 9. Moreau 47, 10.Pape 44

 

Foto: Tekniphotos

Uw reacties