EMX: Boisrame wint opnieuw, Pocock heeft Redplate.

EMX: Boisrame wint opnieuw, Pocock heeft Redplate.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Agueda heeft Mathys Boisrame de tweede manche gewonnen tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc. De Fransman wint daardoor de wedstrijd en maakt dus heel veel punten goed na zijn mindere wedstrijd in Redsand. Mel Pocock (4-4) wordt tweede in het dagklassement voor de Italiaan Guiseppe Tropepe (8-5). Roan van de Moosdijk wordt de tweede manche negende en Freek van der Vlist pakt zijn eerste punten van het seizoen met de 16e plaats. Pocock is de nieuwe leider in de tussenstand, de REVO Husqvarna-rijder heeft acht punten voorsprong op Pierre Goupillon.

Na de grote hoeveelheid gevallen regen de afgelopen nacht ligt het circuit er heel zwaar bij voor de tweede manche. Pocock neemt de beste start voor Kevin Horgmo die zijn pole-position nu wel weet te verzilveren. Op de eerste sprong naar beneden komen Pocock en Horgmo bijna met elkaar in botsing maar gelukkig loopt het goed af. De winnaar van de eerste manche, Boisrame, weet beide rijders snel te passeren en neemt direct een voorsprong. Horgmo kan in de tweede ronde de tweede plaats van Pocock waarna de CreyMert Racing de aansluiting zoekt bij de leider. De Noor neemt zelfs even de leiding over maar een foutje zorgt ervoor dat hij de leiding verliest. Boisrame kan de leiding weer overnemen en kan deze vast houden tot aan de finishvlag maar wel onderdruk druk van Horgmo! De KTM-rijder wordt tweede voor EMX125 Kampioen Brian Strubhart-Moreau, Pocock en Tropepe maakt de top vijf compleet. Van de Moosdijk is de beste Laaglander met de negende plaats terwijl Carglass Honda-rijder Van der Vlist lang in de top vijf rijdt maar helaas terug valt naar de 16e plaats. Ook dit weekend kwamen er geen Belgen in actie tijdens deze tweede EMX250 van het seizoen.

Uitslagen EMX250 #2; Agueda, Por:
2e manche
1 Mathys Boisrame I Honda
2 Kevin Horgmo Nor KTM
3 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki
4 Mel Pocock GB Husqvarna
5 Guiseppe Tropepe I Yamaha
9 Roan van de Moosdijk NL Yamaha
16 Freek van der Vlist NL Honda

Dagklassement:
1 Mathys Boisrame I Honda 1-1
2 Mel Pocock GB Husqvarna 4-4
3 Guiseppe Tropepe I Yamaha 8-5
4 Maxime Renaux F Yamaha 6-8
5 Roan van de Moosdijk NL Yamaha 5-9
22 Freek van der Vlist NL Honda DNF-16

Tussenstand EMX250 na 2 wedstrijden:
1 Mel Pocock GB Husqvarna 73
2 Pierre Goupillon F Kawasaki 65
3 Guiseppe Tropepe I Yamaha 63
4 Martin Barr Ier Husqvarna 62
5 Mathys Boisrame I Honda 58
7 Roan van de Moosdijk NL Yamaha 23
30 Freek van der Vlist NL Honda 5

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Team Assomotor-Honda

Uw reacties