Fotoshoot: Joyce Alders

Fotoshoot: Joyce Alders
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Onlangs deed onze fotograaf Dieter Jans een leuke fotoshoot met Joyce Alders. Voor één keer maakte haar gebruikelijk cross bloes en broek plaats voor een andere leuke outfit. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan nu snel deze leuke fotoreportage.

 Hoelang cross je al?
Joyce: 
Ik heb ondertussen zo’n 5 jaar ervaring als crosster, momenteel ben ik dus alweer aan mijn 6de seizoen begonnen.

Hoe ben je eigenlijk begonnen met motocross?
Joyce: 
Mijn 8 jaar oudere broer croste al toen ik geboren werd. Daardoor heb ik in de weekends eigenlijk nooit iets anders gezien. Al snel wou ik zelf ook crossen en kreeg ik een pw. Wedstrijden zag ik ook helemaal zitten, maar daar waren mijn ouders het niet mee eens. Mijn broer reed ondertussen bij de Beloften en 2 dagen naar de cross gaan, lukte ons niet. Alsof dat voor mij nog niet erg genoeg was, werd er bij ons thuis ook nog ingebroken en werden er 2 motors gestolen, en natuurlijk was ook mijn motorke gepikt! Dan heb ik wel een CRF70 gekregen waar ik heel gelukkig mee was, maar uiteindelijk zijn dat toch geen echte crossmotors … Ik heb toen nog wel gezeurd en gezaagd om eens een keertje met dat brommerke mee te mogen doen, maar ook dat mocht uiteindelijk niet baten. Op een keer werd ik er ook te groot voor, en had ik de moed ook al een beetje opgegeven. Tot uiteindelijk  zoveel jaar later, ik vergeet het nooit meer, Uit het niks op de cross in Bree mijn papa zij: “Binnenkort zijn er een paar damescrossen, wil je meedoen op Kevin zijn motor?” Ik kon mijn oren niet geloven, want hij wou dat precies echt! Ik heb toen  geantwoord dat ik alleen mee zou doen  als ik nieuwe kleren kreeg haha. Ik heb toen uiteindelijk ook alle 4 de wedstrijden bij de Dames B gewonnen, en zo was de bal natuurlijk aan het rollen. Het begin was gemaakt, vanaf dan konden ze mij niet meer tegenhouden!

Wat zou je als motocrossser nog allemaal willen bereiken?
Joyce: 
Eerst en vooral mezelf amuseren en geen blessures oplopen. Natuurlijk wil ik daarnaast ook wel nog enkele goede resultaten behalen! Nog een keer kampioen worden zou echt super zijn.

Is er ook iemand waar je zelf naar op kijkt/keek als atlete ?
Joyce: 
Ja, naar Harry Everts. Hij heeft ondanks zijn polio keiveel bereikt, omdat hij het ook echt wou en daar alles voor heeft gedaan! Zo een doorzettingsvermogen vind ik knap. En ook omdat hij als “bekend” persoon  altijd gewoon zichzelf blijft.

Wat zou je doen als je niet zou crossen? (en waarom)
Joyce: 
Dan zou ik tennissen. Dat heb ik van kleins af aan gedaan, en ook nog een tijdje wanneer ik al croste. Toen ik een paar jaar gelden mijn knie kapot had, ben ik niet meer terug begonnen met tennis. De cross alleen vraagt al genoeg tijd.

Wat doe je graag als je een weekend niet naar de cross moet?
Joyce: 
Als het geen cross is, ga ik graag shoppen! Ook eens een keertje uit eten komt er dan wel eens geregeld van. Soms gaan we dan ook wel eens een weekendje weg naar de zee bijvoorbeeld. Dat vind ik ook altijd wel gezellig. Ik doe dan eigenlijk veel verschillende dingen, zolang ik maar niet thuis moet zitten haha.

Ben je naast de cross veel met je uiterlijk en kleding bezig?
Joyce: 
Ik wil graag netjes voor de dag komen. Het is niet zo dat ik uren voor de spiegel sta, maar een verzorgd voorkomen vind ik wel belangrijk.

Hoe zou je je eigen kleding stijl omschrijven?
Joyce: 
Meestal ga ik gewoon voor casual, al durf ik in de zomer ook wel eens een kleedje aan te trekken.

Tot slot, wat doe je het liefst crossen of gaan shoppen met vriendinnen?.
Joyce: De cross gaat altijd voor alles! 😉

Foto’s en tekst: Dieter Jans

Uw reacties