KNMV: Kay Ebben wint voor thuispubliek.

KNMV: Kay Ebben wint voor thuispubliek.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De generale repetitie voor de derde KNMV Dutch Masters of Motocross van volgende week is goed verlopen. Zowel MSC Mill-Aldendriel als Kay Ebben kijken terug op een geslaagde dag. De Millse motorclub draaide een goede wedstrijddag en kan de puntjes op de ‘i zetten tijdens de DMofMX van volgende week. Ebben gat zijn visitekaartje af door de ONK 250cc op zijn naam te schrijven. Ebben werd eerste en derde en dat bracht hem de dagzege. In de 500cc ging de overwinning naar Sven van der Mierden die daarmee de leiding in de tussenstand van het ONK vergroot.

250cc:
De eerste manche neemt Ebben de leiding maar hij ziet verder volgens Jakob Kjer Nielsen passeren. De Deen van Schepers Racing weet de eerste helft de leiding vast te houden maar dan komt Ebben terug. De crosser uit Wilbertoord wint voor Dani de Vries die vooral in de tweede helft van de wedstrijd grote stappen weet te zetten. In de laatste ronde weet de Yamaha-rijder zich nog voorbij te werken aan de Zweed Rasmus Hakansson.
De Spanjaard Simeo Sala-Ubach komt het beste uit de start van de tweede manche. In de eerste ronde neemt Cyril Genot de leiding over en deze geeft hij niet meer af. Hakansson, uit het Team Pro Grip-MX United van Herman Seesink, wordt nu tweede voor Ebben. Daarmee wint Ebben het dagklassement voor Hakansson en De Vries.

500cc:
Voormalig GP-rijder Santtu Tiainen neemt de beste start en deze weet hij zo’n tien minuten vast te houden. Dan komt Van der Mierden voorbij maar de Yamaha-rijder gaat een ronde later onderuit. Van Berkel bijt zich stuk op de Fin maar deze buigt niet. De crosser uit Veghel komt ten val en Van der Mierden weet in de slotfase toch nog te overwinning te pakken. Tiainen wordt tweede nipt voor Roy van Heugten.
In de tweede manche heeft Van Berkel de gehele wedstrijd de leiding in handen. Het is echter geen eenvoudige wedstrijd voor de SKS Racing-rijder want Van Heugten en Van der Mierden volgen op korte afstand. Wanneer de 25 minuten wedstrijd en bijna opzitten gaat Van der Mierden in de aanval bij de Modiform-rijder maar dat gaat mis! Van Brabander komt ten val en verliest daarmee de aansluiting met het duo voor hem. Van Berkel wint de tweede manche voor Van Heugten en de Hutten Metaal-rijder Van der Mierden wordt nog derde.

Uitslagen KNMV ONK; Mill, NL:
250cc
1 Kay Ebben NL Yamaha 1-3
2 Rasmus Hakansson S Yamaha 3-2
3 Dani de Vries NL Yamaha 2-10
4 Marcel Conijn NL Kawasaki 7-5
5 Sander Agard-Michelensen Nor Yamaha 5-7

500cc
1 Sven van der Mierden NL Yamha 1-3
2 Lars van Berkel NL Husqvarna 4-1
3 Roy van Heugten NL Yamaha 3-2
4 Santtu Tiainen SF Yamaha 2-4
5 Jacky Tausch NL KTM 5-6

Alle uitslagen zijn te vinden op Speedhive.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #MXFotograaf

Uw reacties