Portugees pechweekend voor Davy Pootjes

Portugees pechweekend voor Davy Pootjes
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Davy Pootjes (LRT KTM) heeft tijdens de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Portugal tegenslag gekend. Zowel op zaterdag als zondag kreeg Davy met pech af te rekenen.

Het begon al op zaterdag toen hij in de kwalificatieheat door een gebroken ketting de wedstrijd moest verlaten. Dit betekende dat hij in beide manches op zondag een slechte startplaats had en beide keren vanuit het middenveld aan de wedstrijd moest beginnen. Ook op zondag bleef hij niet gespaard van pech want op een elfde plaats rijdend in de eerste manche, kreeg hij af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche was hij opnieuw aan een sterke inhaalrace bezig totdat hij door een val kostbare tijd verloor en genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

De vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 werd verreden op het circuit van Agueda in Portugal. Een technisch circuit dat door de regen in de week voorafgaand aan de Grand Prix veranderd was in een modderpoel. Toch wist de organisatie het circuit goed genoeg te prepareren waardoor de wedstrijd gewoon doorgang kon vinden en het circuit op zondag in de goede staat verkeerde. Voor Davy begon het weekend met een sterke vijfde tijd in de training maar dit kon hij door een gebroken ketting helaas geen vervolg geven in de kwalificatieheat.

Door het uitvallen moest de rijder uit Amerzoden op zondag helemaal aan de buitenzijde starten en moest hierdoor buiten de top twintig aan de eerste manche beginnen. Meteen wist de LRT KTM-rijder het goede tempo van de zaterdag te pakken en knokte zich terug naar de elfde plaats. Helaas kreeg Pootjes toen te maken met mechanische problemen waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. In de tweede manche moest Davy opnieuw aan de buitenzijde starten maar ook in deze manche wist hij zich knap van buiten de top twintig terug te knokken naar de elfde plaats. Helaas kwam hij daarna ten val en moest hij genoegen nemen met een vijftiende plaats.

“Dit was een beetje een pechweekend,” aldus Davy “het rijden ging heel erg goed maar het zat gewoon niet mee. Nu het goede gevoel van het rijden meenemen naar Rusland.” In de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2 bezet Pootjes nu de veertiende plaats. De volgende wedstrijd wordt verreden op 1 mei in het Russische Orlyonok.

Foto’s: Bavo, Loïc Lassence

Uw reacties