Raivo Dankers in topvorm in ADAC!

Raivo Dankers in topvorm in ADAC!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
Raivo Dankers is ijzersterk aan de ADAC 125cc Cup begonnen. Op het zandcircuit van Fürstlich Drehna wist de crosser uit Heesch beide manches te winnen waardoor hij ook leider in de tussenstand is.
Het gevoel op de baan was gelijk goed en dit zorgde ervoor dat hij in de trainingen op zaterdag goede tijden op de klokken wist te zetten. Een derde tijd in de tijdtraining zorgde ervoor dat hij zich verzekerde van een goede startplaats in de beide manches en dat het goed zat met het vertrouwen.
Een redelijk goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij rond de vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Het ritme zat er gelijk goed in zodat hij aan een opmars kon beginnen. In het midden van de wedstrijd kwam hij de top drie binnen en begon druk uit te oefenen op de twee koplopers. Ook deze twee rijders wist hij met een mooie inhaalmanoeuvres te passeren waardoor hij de eerste manche winnend af wist te sluiten.
In de tweede manche moest Dankers van verder terug naar voren komen. Van rond de zevende plaats zette hij een opmars in en begon plaatsen goed te maken. Op het zwaarder geworden circuit wist hij zich al snel op te werken naar een tweede plaats en begon het gat tot aan de kopman te dichten. Met rasse schrede kwam hij dichterbij en wist al snel de koppositie over te nemen. Omdat de tweede man zich niet zomaar gewonnen gaf, ontstond er een mooi gevecht waarbij beide rijders verschillende keren van positie wisselden. Na een aantal ronden nam Raivo resoluut de leiding in handen en begon weg te lopen. Omdat hij het tempo strak wist te houden tot aan de finish kon hij de wedstrijd toch nog met een veilige voorsprong winnend afsluiten.
Met een dubbele manchezege is Raivo de eerste leider in de ADAC 125 Cup. Het kampioenschap gaat op 27 mei verder op het circuit van Mölln maar voordat het zover is, rijdt Raivo  op 6 mei de derde wedstrijd om de KNMV Dutch Masters of Motocross in Mill.
Daguitslag ADAC 125 Cup in Drehna:
1. Raivo Dankers 50 Pnt
2. Filip Olsson 44 Pnt
3. Raf Meuwissen 40 Pnt
4. Emil Weckmann 36 Pnt
5. Maksim Kraev 30 Pn

Foto: ADAC Motorsport

Uw reacties