VMCF: Frederic Weigert regelmatigste in Wichelen

VMCF: Frederic Weigert regelmatigste in Wichelen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Net zoals vorig weekend in Zoutleeuw hebben de inters nog maar eens de harten van vele supporters gestolen. MX-team Wichelen had de handen vol met het rennerspark en het circuit nadat op zaterdag een hevige stortbui alles zo goed als volledig onder water had gezet.

Een dertigtal inters hadden zich aangemeld voor deze race maar uiteindelijk zouden slechts een achttiental rijders de start nemen. Frederic Weigert tekende voor de kopstart voor Mike Gilot en Jerome Benonit. Maar ook het duo Steve Seronval en Mark Boot waren in de top tien terug te vinden. Vooral VB-rijder Steve Seronval ging als een speer over de zware omloop en kon na een viertal ronden het achterwiel te pakken van leider Weigert. Maar dan ging het verkeerd voor de Luikenaar die bijzonder zwaar over het stuur dook bij zijn eerste aanval. Nog kreeg Frederic Weigert de zege niet cadeau want nu was het beurt aan Mark Boot om de leider te bestoken. Wiel in wiel doken ze de laatste ronde in maar ervaren rot Frederic Weigert liet zich niet meer op een foutje betrappen en won voor Mark Boot en Jerome Benonit. Jochem Walckiers werd knap vierde voor een aanstormende Steve Seronval. In de MX2-klasse regende het opgaves waardoor de regelmatige Gregory Demulder de zege pakte.

Steve Seronval werd in Wichelen derde.

Straf duel Seronval – Boot

De slotreeks werd meteen op gang gebracht door Mark Boot die zijn tweetakt motor als snelste de bocht indraaide. Frederic Weigert, Jerome Benonit en Steve Seronval waren ook bij de pinken terwijl Jonas Salaets en Donny Schmidt bij de slachtoffers hoorde van de eerste ronden. Ook Jasper Van Der Mieren deelde in de klappen want Mark Boot gaf zijn motor 2000-KTM stevig de sporen. Alleen Steve Seronval kon nog een beetje in de buurt blijven van Boot die anders iedereen uit het wiel reed. Frederic Weigert bleef mooi save op de derde plaats zitten al moest hij wel uitkijken voor Jerome Benonit, Jochem Walckiers en ook een teruggekeerde Jonas Salaets. Vooran kregen de toeschouwers intussen waar hun geld want het duel Seronval-Boot zou tot in de laatste ronde duren. Uiteindelijk pakte Steve seronval toch de reekszege voor Mark Boot en Frederic Weigert die uit de greep bleef van Jerome Benonit. Jochem Walckiers werd nu vijfde voor Joans Salaets en Donny Schmidt.

In de eindstand pakt Frederic Weigert zijn tweede zege van het seizoen voor Mark Boot en Steve Seronval terwijl neo-inter Gregeory Demulder de zege pakte in de MX2-klasse. Volgend week staat een klassieker op het programma want dan trekken de VMCF-rijder naar Bertem voor de eerste afspraak op de harde ondergrond.

Alle resultaten van Wichelen vind je hier.

Eerste reeks

 1. Frederic Weigert Honda
 2. Mark Boot KTM
 3. Jerome Benonit Yamaha
 4. Jochem Walckiers KTM
 5. Steve Seronval Suzuki
 6. Junior Slegers KTM
 7. Jonas Salaets Yamaha
 8. Stef Bastaens Honda
 9. Donny Schmidt
 10. Patrick Cappellen KTM

Tweede reeks

 1. Steve Seronval Suzuki
 2. Mark Boot KTM
 3. Frederic Weigert Honda
 4. Jerome Benonit Yamaha
 5. Jochem Walckiers KTM
 6. Jonas Salaets Yamaha
 7. Donny Schmidt KTM
 8. Junior Slegers KTM
 9. Stef Bastaens Honda
 10. Gianni van dievel KTM

Eindstand MX1

 1. Frederic Weigert
 2. Mark Boot
 3. Steve Seronval
 4. Jerome Benonit
 5. Jochem Walckiers

Eindstand MX2

 1. Gregory Demulder Husky
 2. Glenn Bielen Husky
 3. Kris Fleerackers Honda

  Tekst: Heikki Declercq
  Foto: Fernand Frederick, BresarMXpics

Uw reacties