24MX Tour: Dubbelslag Paturel, Graulus derde in tussenstand

24MX Tour: Dubbelslag Paturel, Graulus derde in tussenstand
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor de derde ronde van het Franse kampioenschap trok de 24MX Tour naar Bitche in het noord-oosten van Frankrijk. Bitche is een absolute thuisrace voor kampioen Xavier Boog maar hij moest de overwinning laten aan Benoit Paturel. 

Paturel had eerst niet gepland om dit weekend te rijden al past de zanderige ondergrond van Bitche wel goed in de voorbereiding van Kegums. In de eerste manche moest de Marchetti KTM rijder teruggekomen van de vierde plaats. Xavier Boog hield de druk op de ketel tot het eind maar uiteindelijk haalde Paturel het. Diezelfde  Benoit Paturel kwam in de tweede manche snel op kop en domineerde de reeks.

Benoit Paturel was in Bitche een maatje te sterk voor de concurrentie.

Voor Damon Graulus had er allicht meer ingezeten mits een betere start in de eerste manche. In de tweede reeks kwam de JP Racing Suzuki rijder ten val toen hij derde lag. Daymond Martens werd in Bitche negende. In de tussenstand staat Graulus nu derde op 43 punten van leider Boog. Greg Aranda die vierde werd zondag staat tweede in het kampioenschap, hij volt op 24 punten van Boog. 

Race 1 Elite MX 1
1. Benoit Paturel, 2. Xavier Boog, 3. Valentin Teillet, 4. Damon Graulus, 5. Greg Aranda, 6. Nicolas Aubin, 7. Jason Clermont, 8. Nicolas Dercourt, 9. Remy Annelot, 10. Daymond Martens

Race 2 Elite MX1
1. Benoit Paturel, 2. Xavier Boog, 3. Greg Aranda, 4. Valentin Teillet, 5. Damon Graulus,
6. Nicolas Aubin, 7. Jason Clermont, 8. Nicolas Dercourt, 9. Daymond Martens, 10. Remy Annelot

Elite MX1 Eindstand Bitche
1. Benoit Paturel 50, 2. Xavier Boog 44, 3.Valentin Teillet 38, 4. Greg Aranda 36, 5. Damon Graulus 34, 6. Nicolas Aubin 30, 7. Jason Clermont 28, 8. Nicolas Dercourt 26, 9. Daymond Martens 23, 10. Remy Annelot 23

Tussenstand 24MX Tour na 3 ronden
1. Xavier Boog 144, 2. Greg Aranda 120, 3. Damon Graulus 101, 4. Benoit Paturel 100, 5. Nicolas Aubin 99,  6. Jason Clermont 88, 7. Nicolas Dercourt 80, 8. Remy Annelot, 83, 9. Valentin Teillet 69, 10. Gaetan Le Hir 43

 

 

Uw reacties