Yentel Martens ongenaakbaar in VLM Reusel

Yentel Martens ongenaakbaar in VLM Reusel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor de zesde ronde van het kampioenschap bij de Inters trok VLM over de grens, naar het circuit van MC De Wielewaal in Reusel. De locatie maakte niets uit voor gastrijder Yentel Martens want hij zette ook de organisatie van MC De Molse Rakkers overtuigend naar zijn hand. Greg Smets (2-3) hield Dietger Damiaens (4-2) af voor de tweede plaats.

In Reusel stonden vandaag kampioenschapsproeven voor Nieuwelingen 500 A, Nieuwelingen Open C; Masters, Juniors Open, Nationalen Open én Inters Open op het programma!

De toeschouwers zagen in Reusel een straf deelnemersveld met o.a. Jilani Cambre #24, Dietger Damiaens #40 en Jens Van Meer #27.

De eerste Inters manche werd op gang getrokken door polesitter Yentel Martens voor Kenny Janssens, Greg Smets en Jens Van Meer. De Rockstar Energy Husqvarna piloot maakte er daarna een one-man show van. Martens leidde van start tot finish. Achter hem waren de verschillen in de strijd om de tweede plaats miniem! Smets werd tweede voor Wouter Van Massenhoven en Damiaens, de drie cracks eindigden op de spreekwoordelijke zakdoek van 6,5 seconden… Kampioenschapsleider Van Meer werd vijfde. In de 250cc nam Dieter Vromans, ondanks een mindere start, de maat van Jonathan Banken, meer zelfs na een erg close duel moest de voormalige Belgische MX2 kampioen de tweede plaats laten aan de ervaren Sven Breugelmans.

Tijdens de kwalificaties was Martens maar liefst 3,250 seconden sneller dan Jens Van Meer. Meer dan een indicatie want ook in de tweede race bevestigde Y-Man zijn hegemonie en won met 36 seconden voorsprong. De strijd achter Yentel was niet alleen een erezaak maar draaide ook om kampioenschapspunten. Dietger Damiaens knalde uitstekend uit de startblokken en haalde uiteindelijk de overhand op Smets en Van Meer. Een regelmatige Van Massenhoven moest zoals vaker terugkomen na een matige start maar de BeTeMo rijder deed wel een prima zaak. Na zijn vierde plaats in de dagstand springt Wouter immers over Kenny Janssens in het kampioenschap. Hij volgt nu als tweede op 47 punten van Van Meer.

Yentel Martens maakte er in Reusel een ware demonstratie van!

Hoewel Jonathan Banken en Dieter Vromans elkaar in evenwicht hielden, gaf de betere tweede manche van de Taxi Marcel rijder de doorslag. Deze keer was een gemotiveerde Rob Konings tweede, vooral zijn eerste ronde maakte grote indruk! In het 250cc kampioenschap schuift Dieter wel door naar de tweede plaats ten koste van Jelle Verbruggen.

Alle resultaten van VLM Reusel vind je hier

Inters Open Reusel Race 1
1.Yentel Martens, 2. Greg Smets, 3. Wouter Van Massenhoven, 4. Dietger Damiaens, 5. Jens Van Meer, 6. Jilani Cambré, 7. Kenny Janssens, 8. Kevin Van Geldrop, 9. Dieter Vromans, 10. Sven Breugelmans

Inters Open Reusel Race 2
1.Yentel Martens, 2. Dietger Damiaens, 3. Greg Smets, 3. Jens Van Meer, 4. Wouter Van Massenhoven,  6. Jilani Cambré, 7. Jonathan Banken, 8. Kevin Van Geldrop, 9. Rob Konings , 10.Dieter Vromans

Eindstand Inters 500
1.Yentel Martens 50, 2. Greg Smets 42, 3. Dietger Damiaens 40, 4. Wouter Van Massenhoven 36, 5. Jens Van Meer 34, 6. Jilani Cambré 30, 7. Kevin Van Geldrop 27, 8. Kenny Janssens 26, 9. Kevin Vangenechten, 10. Menno Aussems

Een mooie tweede plaats voor Greg Smets.

Eindstand Inters 250
1. Jonathan Banken 45, 2. Dieter Vromans 45, 3. Rob Konings 37, 4. Jelle Verbruggen 32, 5. Brent Aerden 31, 6. Kristof Schyenen 31, 7. Arno Van Mieghem 29, 8. Bart Janssens 26, 9. Joshua Feytons 23, 10. Sven Breugelmans 22

Tussenstand kampioenschap Inters 500 na 6 ronden
1. Jens Van Meer 256, 2. Wouter Van Massenhoven 209, 3. Kenny Janssens 204, 4. Kevin Van Geldrop 187, 5. Frederik Daenen 149, 6. Kenzo Buys 134, 7. Dietger Damiaens 126, 8. Sven Wouters 122, 9. Greg Smets 101,  10. Yentel Martens 100

Tussenstand kampioenschap Inters 250 na 6 ronden
1. Jonathan Banken 290, 2. Dieter Vromans 232, 3. Jelle Verbruggen 219, 4. Kristof Scheynen 215, 5. Brent Aerden 186, 6. Arno Van Mieghem 171, 7. Rob Konings 157, 8. Kevin Schellens 135, 9. Bart Janssens 130, 10. Bram Schoepen 87

Foto’s: Paul Weyten
 

Uw reacties