Billy Bolt wint allereerste WESS ronde in Portugal!

Billy Bolt wint allereerste WESS ronde in Portugal!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Extreme XL Lagares heeft niet alleen een mooie reputatie in de hard enduro scene het was dit jaar ook de openingsronde van het allereerste WESS “World Enduro Super Series” kampioenschap. Een gedreven Billy Bolt, de rijzende ster van de hard enduro en vicewereldkampioen SuperEnduro, pakte in Portugal de zege voor Jonny Walker, Manuel Lettenbichler en Taddy Blazusiak.

Graham Jarvis, de drievoudige winnaar van de Extreme XL Lagares, startte ook nu als een van de topfavorieten. Jarvis bouwde zijn wedstrijd goed op en verscheen in een goede uitgangspositie voor de twee lange hard endurorondes van vandaag. Net toen het er op aan kwam, kwetste Graham zich aan zijn been. De beste hard enduro rijder ooit eindigde ondanks zijn blessure toch nog vijfde.

Jonny Walker tijdens de urban proloog gisteren, die hij wist te winnen.

Bolt won op vrijdag de spectaculaire Endurocross proef voor Jonny Walker. ‘s Anderendaags waren de rollen omgekeerd in de legendarische urban proloog in het centrum van Porto. Maar ook in het uithoudingswerk wist Billy zich te onderscheiden. De spectaculaire Brit lag tweede na de eerste ronde en ging vervolgens voluit in de aanval.

Eindstand Extreme XL Lagares
1. Billy Bolt (Husqvarna)
2. Jonny Walker (KTM)
3. Manuel Lettenbichler (KTM)
4. Taddy Blazusiak (KTM)
5. Graham Jarvis (Husqvarna)
6. Cody Webb (KTM)
7. Wade Young (Sherco)
8. Paul Bolton (KTM)
9. Travis Teasdale (Beta)
10. Pol Tarres (Husqvarna)

Foto’s: Future7Media

 

Uw reacties