Broc Tickle wordt de laan uitgestuurd door KTM

Broc Tickle wordt de laan uitgestuurd door KTM
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

We brachten u al in enkele stukken het verhaal van Broc Tickle. De Amerikaanse motorcrosspiloot testte op 10 februari tijdens de Supercross van San Diego positief op 5-methylhexan-2-amine. Wat dat was en wat dit met een atleet doet vroegen wij als mxmag dan weer aan Belgische wereldautoriteiten op het vlak van dopingbestrijding.

Uit het kamp van Broc Tickle bleef het stil. Buiten trainer Aldon Baker die liet weten, niet te weten waarvan het kwam en die zich vervolgens druk maakte dat de FIM noch WADA echt hulp boden om te achterhalen wanneer zijn piloot dit product moet hebben genomen om nog positief te kunnen testen. Zaken waarop beide controle organen ook niet op moeten antwoorden, de entourage van Broc Tickle moeten dit namelijk zelf uitzoeken. Wat uit interviews met Aldon Baker maar alsook Roger DeCoster bleek was dat beide weinig kennis hadden van het product. Ze wisten vaak zelfs minder dan u, die het artikel las van de Belgische dopingexperts en ik. Kortom amateurisme troef, wat Roger DeCoster wel nog meegaf in een interview met één van de Amerikaanse media was dat als het B-Staal eveneens positief zou testen het contract zou worden ontbonden. Daarnaast zou KTM in de mogendheid zijn om alle verdiensten die Broc Tickle bij KTM heeft verdiend terug te vorderen.

B-Staal is positief

Het B-Staal blijkt nu positief. Dus is KTM genoodzaakt om Broc Tickle de laan uit te sturen. De Amerikaan die één Loretta Lynn titel op zijn palmares heeft staan en één Supercross Lites West titel is dus nu de klos. Het is echter nog niet bekend of KTM ook al het reeds uitgekeerde loon en bonussen zal terugvorderen, dat wordt zonder twijfel nog vervolgd.

Wat kan en moet Broc Tickle nu doen

Het inhuren van een Europese advocaat lijkt een oplossing te vormen voor één van de alreeds, door de Tickle-entourage, aangekaarte problemen. Namelijk het verschil in tijdszones. Een Europese advocaat zou beide hoofdkwartieren van zowel de FIM als WADA in Zwitserland kunnen contacteren tussen de “Nine-To-Five” uren, maar tegelijkertijd ook om 22u00 een skypecall plegen met zijn cliënt Broc Tickle. Daarnaast, van zijn onschuld uitgaand, moet de voormalige Pro Circuit Piloot opzoek naar het product dat besmet was met 5-methylhexan-2-amine. Alleen zal dit, drie maanden na datum van de test, zeer moeilijk worden. Shakes en supplementen zijn alreeds verder opgebruikt en de nieuwe lading kan opnieuw 5-methylhexan-2-amine vrij zijn. Een deel van zijn trainingsmaten zoals Marvin Musquin werden dezelfde dag eveneens getest, het proces van eliminatie kan hem nog in een bepaalde richting helpen. Wat nam ik, wat mijn collega’s bij Aldon Baker niet namen, welke producten gebruikte ik van een ander toeleverancier dan mijn collega’s bij Aldon Baker enzovoort. Het wordt alvast een moeilijk gevecht voor Broc Tickle om zijn onschuld daadwerkelijk aan te tonen tegenover WADA en de FIM.

Today, via e-mail, I was notified by the FIM that testing of my Sample B allegedly confirmed the alleged results of my Sample A test; however, as of today, neither the FIM or the laboratory has provided any supporting evidence for the alleged testing results. In addition, the FIM informed me that, Article 3.3.1 of the FIM Disciplinary and Arbitration Code, Mr. Anand Sashidharan has been appointed by the Director of the International Commission of Judges (CJI) as single judge to “deal” with case before the International Disciplinary Court (CDI). Mr. Sashidharan is the same person that presided over Mr. James Stewart’s proceedings. Now that my case has been formally identified with the CDI, perhaps the process will proceed in a professional manner so that I can finally begin to defend myself. Their system presumes my guilt and presumes their supremacy all while hindering, impeding, and delaying an athlete’s ability to discover evidence to argue against both. As I stated before, I have never, intentionally or negligently, ingested any prohibited substance, and specifically, the alleged substance I allegedly had in my system on February 10, 2018. I have never cheated, doped, or tried to better myself by taking the short way; nor, has anyone around me offered or provided to me any substance that is prohibited by the FIM Anti-Doping Code. I have worked too hard throughout my career to put my career at stake by taking any short cuts. I will do everything possible to fight this allegation, clear my name, and continue with my career. Should anyone have any information that may be relevant to my case, please contact my attorney, Brian D. Harrison

Een bericht gedeeld door Broc Tickle (@broctickle) op

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: KTM Images

Uw reacties