HOT: Todd Waters valt in voor Brian Bogers!

HOT: Todd Waters valt in voor Brian Bogers!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

We schreven het al eerder en vandaag werd het bevestigd. Todd Waters werd door Team HRC gekozen als vervanger  voor de geblesseerde Brian Bogers. Waters begint aan zijn invalbeurt vanaf  de MXGP van Letland in het weekend van 12 en 13 mei. De 27-jarige Australiër wordt zo de teammaat van HRC Honda kopman Tim Gajser.

Hoe lang de Australische ex-MXGP rijder nu aan de slag blijft in het WK is onduidelijk. Brian Bogers moet op 7 mei immers opnieuw onder het mes gaat voor zijn voet. Hoe lang de MXGP nog inactief blijft, is dus nog niet precies bekend. Zoals bekend racete Todd Waters al een volledig seizoen in de MXGP in 2015. Todd is vijfvoudig junior Australisch motorcross kampioen en drievoudig Australisch vice-kampioen. Daarnaast vertegenwoordigde hij Team Australia in de MX of Nations in 2012, 2013 en 2015. Sinds vorig jaar is hij in Australië aan de slag voor het Crankt Protein Honda Racing-team.

Todd Waters: Woorden kunnen niet beschrijven hoe opgewonden ik ben om terug te zijn in MXGP mét Team HRC! Het is een droom die uitkomt, daarom wil ik het team heel erg bedanken voor deze enorme kans. Uiteraard wil ik Brian een snel herstel toewensen, omdat ik weet hoe moeilijk het voor elke rijder is om gedwongen te moeten toekijken vanop de bank.

Ik heb het gevoel dat ik het nodige werk heb gedaan om klaar te zijn voor mijn seizoensdebuut in Letland. Natuurlijk weet ik ook dat het ondertussen de 7de GP is en dat mijn concurrenten in de tussentijd hun snelheid hebben kunnen opbouwen. Deze keer ben ik zelf echter volwassener en ervarener. Ik weet dus beter wat ik kan verwachten van hoe het er aan toegaat in Europa. Daardoor voel ik me meer voorbereid en ben ik klaar om me te concentreren op de komende wedstrijden. Ik wil laten zien waartoe ik in staat ben om zo mijn kansen af te dwingen om in de toekomst terug te keren in MXGP, want ik voel me zeker thuis in het WK!”

Foto’s: shotbyBavo, Oakley

Uw reacties