Husqvarna lanceert 2019 enduromotoren!

Husqvarna lanceert 2019 enduromotoren!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Slechts enkele dagen nadat KTM zijn enduro line-up voor 2019 bekend maakte, is het de beurt aan zusterbedrijf Husqvarna. De Zweeds-Oostenrijkse firma heeft een uitgebreide line-up van premium enduromodellen. Voor modeljaar 2019 ondergingen de machines geen grote revoluties, maar wel kleine, goed overwogen evoluties, aldus Husqvarna.

De Husqvarna enduro line-up bestaat in grote lijnen uit drie verschillende subsegmenten: de tweetaktmachines, de viertaktmachines en een lichte allroad. Dit laatste model, de 701 blijft voorlopig echter onaangeroerd. Al sluiten we een mogelijke update in de komende maanden niet helemaal uit.

De 2019 Husqvarna FE350

De tweetakt line-up

Husqvarna heeft drie tweetaktmachines in z’n enduro line-up zitten. Enerzijds de kleine TX125, anderzijds de TE 250i en de TE 300i. Deze laatste twee modellen zijn een beetje een Siamese tweeling want op hun cilinderinhoud na zijn de beide TE-i’s nagenoeg gelijk. De grote tweetakten zijn voorzien van elektronische injectie, en vormen daarmee, samen met hun oranje tegenhangers, een uitzondering in de endurowereld. Beide machines zijn eveneens voorzien van een elektrische starter. Niettemin kunnen nostalgici ook nog steeds de kickstarter blijven gebruiken.

 

 

De 2019 Husqvarna TE300i

Op de TX 125, de kleinste tweetakt en tevens het lichtste model van de hele enduro line-up tref je echter geen elektrische starter aan. Het machientje krijgt voor 2019 echter wel een nieuwe stalen diafragmakoppeling.

De viertakt line-up

De viertakt enduro line-up van Husqvarna telt ook voor 2019 vier modellen. Gaande van de FE 250, over de FE 350 en FE 450 tot de FE 501. Naast de onvermijdelijke elektrische starter zijn de viertakten ook allemaal met een tractiecontrole-systeem uitgerust. De Husqvarna viertakten zijn de enige productie-enduromachines ter wereld, die daarover beschikken.

De 2019 Husqvarna FE 450

Updates voor 2019

LEES MEER  De 2022 kalender van de EnduroGP is er

Net als de enduromachines van KTM, zijn ook de Husqvarna’s met veringcomponenten van WP uitgerust. Maar in tegenstelling tot de oranje machines hebben de Huskies achteraan geen PDS-systeem. De achterschokbreker is met een linksysteem aan de achterbrug bevestigd. Op alle zeven modellen uit de 2019 line-up van Husqvarna werden zowel de WP DCC schokbreker, als de WP Xplor 48 voorvork van nieuwe standaard-afstellingen voorzien. De voorvorken zijn nu stijver wat het zogenaamde ‘uitbodemen’moet helpen voorkomen.

Zoals we dat van Husqvarna de laatste jaren gewend zijn krijgt ook modeljaar 2019 een eigen ‘smoel’ en dat betekent dus dat de machines voorzien zijn van nieuwe graphics. De witte basiskleur verwijst, in combinatie met blauw/gele accenten, naar de Zweedse roots van het merk.

Beschikbaarheid en prijzen

De 2019 enduromodellen van Husqvarna staan nog deze maand op de showroomvloer. Hieronder lees je hoeveel de basisprijs van elk model bedraagt:

TX 125 – € 8.200
TE 250i – € 9.385
TE 300i – € 9.780
FE 250 – € 10.160
FE 350 – € 10.570
FE 450 – € 10.690
FE 501 – € 10.780

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: Husqvarna motorcycles

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …