Off-weekend voor Wannes van de Voorde en F4E Racing

Off-weekend voor Wannes van de Voorde en F4E  Racing
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor de derde ronde van de EMX125 werkte het nieuwe F4E Racing team één van de verste verplaatsingen van het seizoen af. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden leverde de wedstrijd in Kegums helaas niet de verhoopte resultaten. In het kampioenschap is Mario Lucas nog steeds de beste geplaatste F4 Racing rijder, hij staat momenteel gedeeld tiende.

Door knieperikelen moest Kjell Verbruggen ook het voorbije weekend aan de kant blijven, maar door de komst van James Scott trad het team in Letland wel met drie rijders aan.

Wannes van de Voorde kende een teleurstellend weekend in Kegums.

Wannes van de Voorde werd na een mindere tijdstraining verwezen naar de herkansing. Daarin pakte de F4E Racing rijder de kopstart, moest vervolgens enkele posities prijsgeven maar kwalificeerde uiteindelijk als vijfde. In de manches miste Wannes regelmaat waardoor hij niet tot scoren kwam.

Hoewel Mario Lucas in de kwalificatiesessie geen echte snelle ronde kon neerzetten, had hij toch een redelijk gevoel op de zanderige omloop. In de eerste manche eindigde hij na een slechte start toch nog 13de. De afsluitende race werd een frustrerende ervaring voor de beloftevolle Spanjaard. Door een gevallen rijder moet Lucas diep in de ankers en kan pas als één van de laatsten aan zijn race beginnen. Zelfs in druk verkeer laat Mario degelijke rondetijden optekenen waardoor hij tot de 18de plaats opklimt. Helaas kwam de #771 KTM rijder al vroeg ten val, aangezien zijn motor niet meer start moet Lucas het strijdperk verlaten.

Kjell Verbruggen (rechts) reed nog niet maar was wel in Letland om zijn teamgenoten aan te moedigen.

James Scott: “In de kwalificaties zat ik er niet goed bij en kwam ik eigenlijk nooit in de flow. Spijtig van mijn DNF in de eerste manche want ik zat bij de start in de top-10. De start in de tweede manche leek wel op een rondje in de botsauto’s op de kermis! Direct na het vallen van het hek kwam ik al in aanraking met een andere rijder en in de bocht was het wéér van dat. Niks om over naar uit te schrijven dus, maar in Duitsland gaan we weer vol aan de bak! ”

Mario Lucas: “Het was een vreemd weekend voor mij. De omloop was erg lastig en moeilijk in te schatten. Hoewel het gevoel niet super was kon ik toch nog goed terugkomen in de eerste reeks. In de tweede manche was het andersom. Het gevoel was weliswaar beter maar helaas sloot ik de race af zonder punten. Ik kijk wel uit naar Teutschenthal, normaal is dit een baan die me beter zou moeten liggen.”

Mario Lucas zint op sportieve revanche dit weekend in Duitsland!

Wannes van De Voorde: “Over het algemeen was het zeker niet geweldig. Ik maakte te veel fouten en als de verschillen zo klein zijn als hier wordt het dan moeilijk om nog terug te komen. In de tweede manche had ik wel een goede start maar door een valpartij kon ik hiet niet optimaal van profiteren. Qua punten was het zoals ze bij ons zeggen ‘gene vette’ maar ik heb wel veel bijgeleerd.”

 

Foto’s: Eric Laurijssen

Uw reacties