Rodriguez als vervanger van Vsevolod Brylyakov!

Rodriguez als vervanger van Vsevolod Brylyakov!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vanaf dit weekend in Teutschenthal zal Anthony Rodriguez de YZ250F van Vsevolod Brylyakov overnemen. De Venezolaan was de afgelopen maanden voor Team Rocky Mountain ATV/MC-KTM-WPS-BBMX actief in het MonsterEnergy AMA Supercross EastCoast Kampioenschap. Daarin finishte de 22-jarige crosser als negende met als beste resultaat een vijfde plaats tijdens de wedstrijd in Minneapolis.

Anthony Rodriguez
“Ik ben heel blij met de kans die Kemea Yamaha met biedt om het FIM Wereld Kampioenschap MX2 te rijden. Wanneer ik aan een race start, geef ik me telkens 100 procent. Het is mijn plan om dat te blijven doen en om elke dag beter te worden. Ik heb de YZ250F al getest en het beviel super. Deze motor past echt bij mijn stijl.”

Erik Eggens
“Brylyakov is spijtig genoeg een tijdje out met een knieblessure. Daarom hebben we besloten om een andere rijder van een hoog niveau aan te trekken. Ik ben tevreden dat we Rodriguez deze kans kunnen geven. Oke, hij komt uit de supercross en dat is toch iets anders dan motorcross. Maar hij heeft wedstrijdritme en is fit. Natuurlijk zal hij wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de MX2, aan het WK. Al kwam hij vorig seizoen al sterk voor de dag in twee Grote Prijzen. Met de steun van Yamaha en Kemea zal hij opnieuw mooie dingen kunnen laten zien.” Aldus voormalig GP-rijder Erik Eggens die tegenwoordig bij Yamaha Motor Europa werkzaam is.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties