Zach Osborne begint met dubbel in Hangtown!

Zach Osborne begint met dubbel in Hangtown!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het AMA Supercross kampioenschap kent nog maar net zijn kampioenen en de heren in Amerika moeten alreeds aan de slag in het AMA Motocross kampioenschap! Zoals Ryan Villopoto ooit zei in een interview met mezelf: We zitten vast tussen een steen en de muur en beide drukken naar elkaar toe. We moeten maar meegaan in het gekkenhuis. Een gekkenhuis is het ook slechts twee weken om in motocrossmodus te raken!

Wie kon zich het snelste aanpassen aan het motocrossgebeuren. In de 250cc klasse, een klasse waarin we een hele resem nieuwe namen te zien krijgen. Één van deze nieuwe namen, de Yamaha piloot Justin Cooper nam de holeshot. Héél even leek het dat deze jongeman als rookie iedereen zou verrassen tot na vier ronden Zach Osborne deze bubbel liet barsten. De regerende East Coast 250 Supercross kampioen en 250 motocrosskampioen kwam na een iets mindere start naar de leiding gevlogen en nam de leiding over van het jonkie. Om daarna door te stomen naar de overwinning!

Justin Cooper hing nog enkele ronden op een knappe tweede plaats, maar moest daarna nog enkele meer ervaren rotten laten voorgaan. Jeremy Martin bijvoorbeeld die zichzelf via enkele omwegen naar de tweede plaats wurmde voor Aaron Plessinger die in de laatste ronde nog voorbij Austin Forkner, die zichzelf dood remde in een diep spoor, ging. De Kawasaki piloot kon gelukkig snel zijn motor herstarten om zo nog als vierde eindigen. En wat dan met Justin Cooper? De Rookie kwam na zo’n twintig minuten de man met de hamer tegen, die liet hem terugvallen naar een vijfde plaats. Nog een zeer knap rookie-resultaat dit voor geretourneerde piloten als Joey Savatgy, Alex Martin, Jordan Smith, Shane McElrath en RJ Hampshire.

In de tweede manche kregen we een iets ander scenario. Ditmaal ging de holeshot naar Jeremy Martin! De Geico Honda piloot kreeg even stevige concurrentie van Aaron Plessinger, maar de Yamaha piloot moest al snel het tempo van de de Geico Honda piloot en Zach Osborne, die zich bij de twee had vervoegd, laten gaan. Jeremy Martin en Zach Osborne maakte er een stevige strijd van, maar na zo’n tien minuten in de wedstrijd wist Zach Osborne nog een extra tempo versnelling uit zijn Husqvarna te toveren wat het moraal van Jeremy Martin duidelijk brak. De regerende kampioen Zach Osborne reed vervolgens naar zijn eerste dubbele reeksoverwinning van het seizoen! Jeremy Martin finishte knap tweede op de nieuwe Honda CRF250 en Alex Martin vervolledigde het podium in deze tweede manche. Aaron Plessinger die in de eerste manche derde finishte, finishte nu vierde en dat was een teleurstelling voor de Yamaha piloot die in begin van de wedstrijd perfect meezat bij de kemphanen J Martin en Zacho. Zijn resultaat in de tweede reeks was wel voldoende voor de derde plaats van de Hangtown National overal. De beste rookie in deze manche was Garreth Marchbanks. De Pro Circuit piloot was tevens de beste Kawasaki piloot met zijn zesde plaats! Wie slechts vier jaar geleden erbij was op trainingen in Helicine of Liernieux zag deze jongeman nog aan het werk op de 85cc!

250 Moto 1 Resultaat
1. Zach Osborne
2. Jeremy Martin
3. Aaron Plessinger
4. Austin Forkner
5. Justin Cooper
6. Joey Savatgy
7. Alex Martin
8. Jordon Smith
9. Shane McElrath
10. RJ Hampshire
11. Chase Sexton
12. Garrett Marchbanks
13. Enzo Lopes
14. Brandon Hartranft
15. Michael Mosiman
16. Justin Hill
17. Sean Cantrell
18. Dakota Alix
19. Jordan Bailey
20. Martin Castelo
250 Moto 2 Resultaat
1. Zach Osborne
2. Jeremy Martin
3. Alex Martin
4. Aaron Plessinger
5. Chase Sexton
6. Garrett Marchbanks
7. RJ Hampshire
8. Jordon Smith
9. Justin Cooper
10. Joey Savatgy
11. Michael Mosiman
12. Brandon Hartranft
13. Justin Hill
14. Shane McElrath
15. Enzo Lopes
16. Sean Cantrell
17. Dakota Alix
18. Gustavo Souza
19. Jordan Bailey
20. Ryan Surratt
250 Totaal Resultaat
1. Zach Osborne (1-1)
2. Jeremy Martin (2-2)
3. Aaron Plessinger (3-4)
4. Alex Martin (7-3)
5. Justin Cooper (5-9)
6. Chase Sexton (11-5)
7. Jordon Smith (8-8)
8. Joey Savatgy (6-10)
9. RJ Hampshire (10-7)
10. Garrett Marchbanks (12-6)
250 Stand in het kampioenschap
1. Zach Osborne, 50
2. Jeremy Martin, 44
3. Aaron Plessinger, 38
4. Alex Martin, 34
5. Justin Cooper, 28
6. Chase Sexton, 26
7. Jordon Smith, 26
8. Joey Savatgy, 26
9. RJ Hampshire, 25
10. Garrett Marchbanks, 24

Uw reacties