Boog wint, Graulus eindigt knap op het podium in Domaine de Foolz!

Boog wint, Graulus eindigt knap op het podium in Domaine de Foolz!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd in het Franse Domaine de Foolz te Bourguignons de vijfde manche van het Franse 24MX Elite motocrosskampioenschap verreden. Aan de start zagen we de gebruikelijke namen zoals Xavier Boog, Greg Aranda, Nico Aubin, Damon Graulus, Daymond Martens, Milko Potisek maar alsook gastrijders Jordi Tixier en Waaslander Robin Bakens.

In de eerste manche zagen we Xavier Boog in het begin van de wedstrijd het commando nemen. De Hexis Motoblouz SR Honda piloot zag echter na enkele ronden Jordi Tixier voorbij komen. De voormalige wereldkampioen MX2 nam de leiding in de wedstrijd, maar echt weg komen van Xavier Boog lukte echter niet. Xavier Boog op zijn beurt kon dan weer niet echt tot een aanval komen. Zo moest de regerende Franse kampioen toestaan dat Jordi Tixier de eerste manche wist te winnen met een kleine voorsprong. Dit voor Xavier Boog en Greg Aranda. Op de zevende plaats vonden we Damon Graulus en op de elfde en veertiende plaats vonden we vervolgens Daymond Martens en Robin Bakens.

De tweede manche begon ietwat chaotisch met enkele valpartijen. Daarin verloren we alvast Greg Aranda en Jordi Tixier die beide de wedstrijd verlieten. Het was Milko Potisek die het beste uit deze start was gekomen, de Yamaha piloot leidde het pak tot iets over half wedstrijd. Dan moest hij zijn meerdere erkennen in Xavier Boog die op en over de man uit het Noorden ging. Terwijl Xavier Boog doorstoomde naar de reekszege, zagen we op twee ronde van het einde Milko Potisek plots uit de tabellen verdwijnen. Hierdoor schoof de Belg Damon Graulus, die op een veertiende plaats was gestart, op naar een tweede plaats. Meteen ook de plaats waar hij zou eindigen voor Nico Aubin, Valentin Teillet en Richard Fura. Onze andere Belgen eindigen respectievelijk achtste met Daymond Martens en Robin Bakens finishte zestiende in deze tweede manche.

In de dag uitslag ging de totaaloverwinning naar Xavier Boog met 47 punten. Dit voor Nico Aubin met 38 punten en Damon Graulus met 35 punten!

Moto 1 – Domaine de Foolz
1. TIXIER Jordi
2. BOOG Xavier
3. ARANDA Gregory
4. AUBIN Nicolas
5. TEILLET Valentin
6. DERCOURT Nicolas
7. POTISEK Milko
8. GRAULUS Damon
9. FURA Richard
10. ROUSSALY Hugo
11. MARTENS Daymond
12. MAYLIN Brice
13. ROUSSALY Julien
14. BAKENS Robin
15. CONDEVAUX Yann
16. GOUZIEN Matthias
17. SCHMITT Alexis
18. SOT Maxime
19. MURE Florian
20. CORRE Vincent
Moto 2 – Domaine de Foolz
1. BOOG Xavier
2. GRAULUS Damon
3. AUBIN Nicolas
4. TEILLET Valentin
5. FURA Richard
6. ROUSSALY Hugo
7. ROUSSALY Julien
8. MARTENS Daymond
9. CONDEVAUX Yann
10. SOT Maxime
11. CORRE Vincent
12. SCHMITT Alexis
13. MURE Florian
14. BEURVILLE Jimmy
15. GOUZIEN Matthias
16. BAKENS Robin
17. BRASSART Joris
18. BRIOT Teddy
19. MIELLE Philippe
20. POTISEK Milko
Overall Klassement
1. BOOG Xavier – 47 Punten
2. AUBIN Nicolas – 38 ptn
3. GRAULUS Damon – 35 ptn
4. TEILLET Valentin – 34 ptn
5. FURA Richard – 28 ptn
Stand in het kampioenschap
1. BOOG Xavier – 235 Punten
2. AUBIN Nicolas – 181 ptn
3. GRAULUS Damon – 161 ptn
4. ARANDA Gregory – 160 ptn
5. TEILLET Valentin – 139 ptn

In de MX2 klasse ging de overwinning naar Stephen Rubini, voor Tom Vialle en Pierre Goupillon. Brian Hsu eindigde in zijn wederoptreden in competitie, na een zeer lange tijd van inactiviteit zestiende in het dag klassement. Bij de 125cc piloten ging de overwinning dan weer naar Matheo Miot voor Tom Guyon en Thibault Benistant. Rick Elzinga eindigde in de eerste manche van deze klasse knap tweede, maar kwam niet tot scoren in de tweede manche. De 85cc was een kluif voor Maxime Grau.

Foto’s: elite-motocross.fr

Uw reacties